lördag 27 september 2014

Nu blir det bloggkärlek!

Hej på er alla den här vackra septemberlördagen! Solen skiner och min allra äldsta och bästa vän är på väg hit från andra sidan sydkusten för en väldigt efterlängtad träff. Humöret på topp alltså!

En annan sak som gör mig otroligt glad är två fina mail som jag fått nyligen. Det första var från Sofie, som jag träffade i somras när hon besökte min trädgård under Tusen Trädgårdar. Det visade sig att hon var en trogen bloggläsare och att hon hade funderingar kring att starta en egen blogg. Jag minns samtalet väl, för jag kände igen mig så mycket i henne. Ska jag verkligen starta en egen blogg när det finns så många bra redan? Är det jag har att berätta intressant för någon annan? Vågar jag? Vi pratade en lång stund om detta och jag peppade så mycket jag bara kunde. Klart du ska! Fatta då hur glad jag blev när Sofie nyligen mailade till mig och skrev följande fina rader:

Hej Hanna,

hoppas allt är bra med dig? Vet inte om du kommer ihåg mig men jag och mamma var och hälsade på dig under "Tusen trädgårdar" vi pratade om att jag följer din blogg. Du pushade mig att starta en egen och att skicka till dig sen, nu har jag tagit mod till mig att skaffa en. Vore jätteroligt om du ville titta in där någon gång, adressen är drommenomlandet.blogspot.se. TACK för att du fick mig att känna att även jag kan!

Ha det bra, trevlig helg!
Varma hälsningar Sofie 

Så kul att läsa, och vilken fin blogg som sett dagens ljus! Jag säger som jag sagt så många gånger förut: tänk om jag inte hade startat min blogg, så mycket roligt och så många fina människor jag gått miste om då. Sofie, du ger mig en rejäl skjuts med blogginspiration tillbaka ska du veta. Tack för att du kom den där regniga dagen och stort lycka till nu! Och ni andra - in på Sofies blogg genast!

Men det var inte slut där, för bara några dagar senare kom det ett mail till, den här gången från Jessica. Det var en ovanligt stressig, tråkig vardag som hennes mail väntade på mig när jag äntligen kunde pusta ut i soffan. Att precis just då, när man känner sig som mest oinspirerad, läsa det hon skrev var som att hälla i sig ett helt rör med vitaminbrus. Ja, läs själva!

Hej Hanna,

Jag har precis hittat till din blogg efter att ha lyssnat på er pod, som jag fick tips på via en trädgårdsentusiast som jag följer på instagram. Härligt med dessa social medier! Hur som helst, jag måste bara skriva och berätta hur mycket jag tycker om din blogg. Jag har börjat från början och nu kommit till juni 2012. Sedan tre år tillbaka bor jag själv i hus och när vi flyttade dit var tomten helt igenvuxen så vår resa liknar er lite grann fast ni har kommit längre. När vi flyttade till hus så kunde jag ingenting om trädgård och nu har det gått så långt att jag knappt tänker på något annat. Jag har fått mycket inspiration från din blogg redan och jag ser mycket fram emot att läsa igenom resten av alla månader.

Så, återigen, tack för en vacker och inspirerande (och för mig lärorik) blogg.
Mvh JessicaAlltså, Jessica och Sofie, ni peppar mig också så himla mycket! Jag har ju själv fått så mycket inspiration av att besöka andras bloggar, men jag har nog inte alltid varit lika bra som ni på att tala om det. Så tack igen, årets sista Iceberg-rosor är såklart till er.

Trädgårdsbloggvärlden är verkligen en härlig plats, full av värme, generositet och mängder av inspiration. Här kan man ställa frågor och blixtsnabbt få svar från alla kunniga bloggvänner därute. Här finns plats att fira framgångar och bli stöttad när det går åt skogen. Och som sagt, en massa folk som man aldrig hade träffat annars men som man direkt känner sig besläktad med genom det stora trädgårdsintresset. Nättroll har vi heller inga, bara en sådan sak. Det är faktiskt helt fantastiskt, och jag är så glad att få vara en del av det!

Ha nu en fin lördag allihop!

söndag 21 september 2014

Den där septemberstressen...


Hej på er! Oj, så länge sedan det var. Hoppas att jag inte har tappat alltför många av er nu när jag inte uppdaterat på så länge. Vad har hänt sedan sist, tro? Ja, vad har inte hänt, skulle man kanske hellre säga. En rejäl översvämning till att börja med. 90 mm på ett dygn här i Malmö och vi fick in en massa avloppsvatten i källaren. Mindre kul... Och så har höstterminen kört igång med allt vad det innebär. Här har vi ett nybakat skolbarn som fått sina första läxor, simskola och danskurs har börjat, föräldramöten, kalas, inköp av vinteroveraller och gympakläder. Inte mycket tid till annat, helt enkelt. Men nu blev det äntligen en dag i trädgården med kameran, denna soliga septembersöndag.


Det har inte blivit några långa stunder i trädgården den senaste månaden, och medan vi rusat in och ut genom grinden har höstfärgerna så sakteliga börjat smyga sig på trots det fina vädret. Som här, vackra mörka skiftningar på pionernas blad.De vitkantade funkiabladen vid uteplatsen skiftar alltid höstfärg först av alla mina många funkior, så även i år.


Höstsilveraxet 'Brunette' sätter som vanligt igång att blomma precis när alla andra slutar. Den söta doften kommer svävande i höstvindarna som tilltar och är alldeles ljuvlig. 

Och i kompostlådan växer barnens Halloween-pumpa vidare och blir större för varje dag trots att bladen har passerat bäst före-datum för länge sedan. Gissa om den tilldrar sig uppmärksamhet där den ligger och tronar precis bredvid trottoaren. Många kommentarer har det blivit från förbipasserande grannar den senaste tiden. 


Ett nytt grönt klot svävar över de vissnande vita solhattarna, så fint på sin rostiga pinne. En fin present som jag blev väldigt glad för och som passade så perfekt precis just där grusgången kröker sig fram. 


Spaljéväggens murgröna har äntligen bildat ett fint insynsskydd, och på bänken framför har jag pustat ut under den senaste månadens korta trädgårdsstunder. Måtte inte hela hösten hålla det här tempot, det kommer jag inte att orka!

Nej, nu längtar jag efter lugnare tider både på jobbet och hemma. Trädgården går till vila och det är snart dags att plocka in trädgårdsmöblerna och krypa inomhus med en bra bok och någon skön skiva. Snart är det höst på riktigt, och jag ser fram emot att få kura in mig riktigt ordentligt, tända en bunt ljus och låta lugnet sänka sig en stund...

Om ni tycker jag uppdaterar lite för sällan på bloggen numera är ni välkomna att följa mig på Instagram, @tagestradgard. Där är uppdateringarna lite tätare, så jag hoppas ni hittar dit också.

Ha en fortsatt fin söndag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...