tisdag 12 augusti 2014

I landet mittemellan


Svisch, så var semestern slut och vardagen knackar på dörren igen. Jag är tillbaka på jobbet sedan en vecka tillbaka och funderar mycket på den där utmaningen som Åsa gav mig i det andra avsnittet av Trädgårdspodden. För nu när jag inte kan vara i trädgården precis när jag vill längre, hur håller man kvar den där härliga trädgårdskänslan då? Sådant tänker jag på medan jag går mina rundor, morgonrundan och kvällsrundan, precis som vanligt. Fast ändå inte, det känns så konstigt att den där evighetslånga sommaren som låg framför oss bara försvann i ett kick.Nu är det höstens första blommor som håller på att ta vid därute, dom som är som allra finast nu i glappet mellan två årstider. Själv har jag det lite halvjobbigt där i mellanrummet, det har jag skrivit om förut, att det inte är så lätt att vara mittemellan.


Just nu saknar jag semestern och de varma, loja sommardagarna lite för mycket för att fullt ut kunna njuta av skiftet som pågår därute. Ja, det tar nog någon vecka till innan jag kan uppskatta de första vipporna i elefantgräset och morgondaggen på skorna. Men det måste få vara okej, att vara lite deppig för att det tog slut så fort...


Om bara någon vecka kommer jag att glädja mig åt de första röda äpplena så mycket mer. Men just precis nu tycker jag de kunde ha lugna sig lite med att se så himla färdiga och äppliga ut.


HÖSTanemoner, HÖSTflox... Det var då värst vad de måste basunera ut det! Håll er där borta i andra änden av smygstigen en tag till, så lägger jag mig i solstolen ännu en stund och bara njuter av solen och värmen. Och gläder mig åt sommarens otroliga tillväxt istället. För titta hörni, nu har vår spaljévägg som vi byggde för två år sedan blivit helt inklädd med murgröna. En sommar till, sedan kommer den vara helt tät och ett bra insynsskydd mot gatan.Så bra, då kan ingen se när man ligger där i solstolen och deppar lite över semestern som flytt sin kos. En liten vecka till bara, sen kommer jag glädja mig åt hösttecknen. Men inte riktigt än...

5 kommentarer:

 1. Mmm, kan känna igen den där "vill inte vara där riktigt än" om hösten, men snart så känns det bara bra att vara inne i en ny årstid. Så mycket fint som blommar i trädgården ännu och nu är det dags att flytta lite växter när hettan och torkan lagt sig. Lyssnade på första avsnittet av er pod idag, vad kul att lyssna på trädgårdsprat! :) Del två har jag sparat till morgondagen då jag ska sitta på tåget några timmar... Ska bli spännande att höra vad det är för utmaning du får av Åsa. Förslag på pratämnen: de olika faserna man går igenom som trädgårdsägare från det man blir med trädgård tills man fått in lite mer vana, misstag som andra inte nödvändigtvis behöver upprepa ;) och vilka favoritväxter ni har, varför och har det ändrat sig?
  Kram Kristina

  SvaraRadera
 2. Så fint skrivet, du kan verkligen sätta ord på det som med all säkerhet mååånga av oss känner just nu!
  Din trädgård ser dock inte det minsta deppig utan fortsätter stråla men med nya kläder :=)

  Iren

  SvaraRadera
 3. Vilken härlig trädgård du verkar ha. Hittar massor av inspiration hos dig :)
  //Lena

  SvaraRadera
 4. Du har så fint i din trädgård! Förstår att du saknar den under dagarna. Jag börjar jobba på måndag och kan sätta pengar på att jag kommer längta hem redan när jag landar på parkeringen. Inte för att jag inte trivs på jobbet utan för att jag älskar mig trädgård. Hösten har jag inga problem med det är mer det där att inte äga min egen tid fullt ut. Man gör ju inte det när man jobbar.
  Jag tänker att jag ska fortsätta med min morgonyoga även när jag jobbar. Den tar 5-10 minuter och är det för blött ute gör jag den i uterummet där jag ser ut över höstrabatten och ner mot sjön bortom åkrarna. Lovely! En runda i trädgården tänker jag också hinna med. Jag är beredd att gå upp 10 minuter tidigare för det.
  Kommer du kanske till trädgårdsdagen i Bäckaskog den 31/8?

  Kram

  SvaraRadera
 5. Poetiskt skrivet om känslor många delar så här års! För det är ju härligt med höst men sen är det ju så långt till nästa vår. Men om vi inte fick längta så mycket vore det inte lika mycket värt kanske?

  SvaraRadera

Tack för att du vill lämna en kommentar, det uppskattas må du tro! /Hanna

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...