fredag 27 juni 2014

Välkommen till oss på söndag!Nu blommar mina New Dawn-rosor så fint runt uteplatsen, alldeles lagom till den 29 juni. Detta datum har ju varit fastetsat i mitt och många andra trädgårdsfantasters huvud i många långa månader nu och äntligen är det dags. Det pirrar skönt i magen!De amerikanska blåbären är nästan mogna, kanske finns ett och annat bär att provsmaka på söndag om vi har tur.


Det har varit en torr vår i Malmö och jag har vattnat jättemycket för att slippa visa upp en brunbränd gräsmatta för er på söndag. Som tur är har det regnat lite den senaste veckan och nu är det grönt och skönt överallt.

Vi har fixat, donat och pysslat för fullt de senaste dagarna och nu är vi alldeles strax redo att ta emot er. Det går jättebra att ta med barn till vår trädgård, Astrid och Tage visar gärna studsmattan och lekstugan för den som är leksugen.


Nya vattenväxter i zinkbaljan...


Kristallen är putsad...


Tomaterna skiftar i rött lagom till söndag och Astrid har fingervirkat in ännu någon decimeter av stupröret...


...och en ny traskrona hänger på plats i pergolan. Nu är det bara ni som fattas!

Lavendeln och hortensian är som allra finast just nu, så kom och stick ner näsan!


Och pionvallmon 'Black Peony' har också väntat på just den här dagen, och kommer att blomma som allra allra finast på söndag. Bara för er!

Nu ska jag ut och fortsätta piffandet. Väderprognoserna för söndag lovar ömsom sol och ömsom regn, och just nu ser det ut att bli fint väder. Jag kokar kaffe och häller upp saft och prick klockan tio på söndag öppnas grinden till Tages trädgård. Det ska bli så kul att träffas, varmt välkommen till oss!

Och vägbeskrivning hittar du här.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...