lördag 21 juni 2014

Tusen trädgårdar - nedräkning pågår!


Jaha, då var det dags! Om en vecka öppnar jag grinden till Tages trädgård igen för 2014 års upplaga av Tusen trädgårdar. För två år sedan var jag med för första gången, och hade en fantastiskt rolig dag. Den gången var jag jättenervös innan, både för att det skulle komma en massa folk till min trädgård och för att det inte skulle göra det. Det visade sig att det skulle komma massor av trevliga trädgårdsmänniskor som gjorde den dagen till en av mina bästa 2012. Så det var ingen tvekan om att vara med igen, och den här gången behöver jag ju inte vara nervös när jag vet vad det handlar om. Eller? Jo, tro det eller ej, men nu pirrar det rejält i magen igen. Men det är faktiskt mest behagligt pirr den här gången. Det ska mest bli spännande!Hoppas ni haft en fin midsommar, förresten. Här har vi firat i lugn och ro - ja, om man bortser från mina trädgårdsryck då som kommer och går med allt tätare intervall inför nästa söndag. Vädret har varit minst sagt omväxlande de senaste dagarna med regn, sol och blåst om vartannat.

Vi pysslar och vi fixar inför trädgårdsvisningen. I rabatten vid entrén har dessa färgstarka välkomstblomster slagit ut lagom till den stora dagen. Är de inte fina, så säg?


Men frågan är ju vad som kommer att blomma mer egentligen? Lite oroväckande känns det allt... Alla allium har gett upp, de flesta nävorna likaså och daggkåpan kommer bara att vara fin i ett par dagar till innan blommorna börjar bli bruna. Och samtidigt är inte högsommarblommorna riktigt redo än, det knoppas för fullt i solhattarna till exempel. Men hinner de slå ut på en vecka? Stäppsalvian kan jag nog lita på däremot, den bara blommar och blommar tack och lov.Den vita purpurklätten fyndade jag när det var utförsäljning på Plantagen förra hösten, tror jag gav under tjugo kronor styck för plantorna. Den är så snygg ihop med lammöron och vita rosor.Ja, vi får väl se vad mer som kommer att vara i form till nästa söndag. Mina Iceberg-rosor kommer i alla fall att vara det. Och den där spännande vallmon på översta bilden som förhoppningsvis blommar som värst då. Och jag själv kommer också att vara det, såklart! Jag hoppas att få se några av er i min trädgård, ge er gärna till känna i så fall och berätta om ni hittat mig genom bloggen. Förra gången fick jag träffa en hel drös av bloggläsare och det får jag förhoppningsvis göra igen.

Ha nu en fortsatt skön midsommardag! Själv ska jag fortsätta fixa, trixa, plocka och klippa, allt medan resten av familjen tittar på fotboll. Alla glada!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...