onsdag 14 maj 2014

Vips, så var det försommar...


Alltså, att komma hem från jobbet och mötas av detta... Gudomligt!

Äntligen är det tid för alliumbollarna att sväva över rabatterna på sina stolta stjälkar, som jag har längtat efter dem! Som de flesta trädgårdstokar har jag svårt att välja några favoriter i trädgården, eftersom varje art och varje årstid har sin tid och sin charm. Men dom här, ååååååh vad jag tycker de är fina! Och i höstas planterade jag ännu fler, några nya sorter och på ställen där jag inte haft dem innan. Nu är det belönings-dags för den grävinsatsen!

Det har ju varit kyligt ett tag nu, och de senaste dagarna har det regnat rejält också. Idag var det varmare igen och med de mildare temperaturerna slår alla försommarblommorna ut på en och samma gång. Syrenerna står i full blom, gullregnet likaså. Och i mina rabatter sprider sig en doft av liljekonvalj. Kan man få stanna tiden ett litet slag, måntro?

I våra nyaste pallkragar är det full fart på både luktärter och potatis, och fortsätter det så här blir det garanterat bådadera på midsommarbordet.


Tulpanerna sjunger på sista versen nu, och innan de blommar över bara måste jag visa hur fina mina 'Queen of Night' är tillsammans med mörkbladig alunrot, randgräs, kärleksört 'Matrona' och höstsilverax. Vissa kombinationer blir bättre än andra och den här är jag riktigt nöjd med.
Just när jag kommit loss med kameran ordentligt var det dags för en regnskur igen. Några snabba klick till bara på de flytande daggkåpebladen i zinkbaljan, innan jag fick rusa in. Men vilken fotorunda - det är en underbar tid som börjar nu.

På fredag kommer nästa inlägg, för då får jag besök i trädgården av ett alldeles speciellt slag. Vi ses då!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...