söndag 11 maj 2014

På tulpanfest i sista minuten

Just nu är det fest i Slottsträdgården i Malmö, där John Taylor och hans medarbetare bjuder in till tulpanutställning. Dagarna och veckorna rusar ju förbi så här års och det var på vippen att vi inte hann. En hel del härligheter har redan hunnit fälla sina kronblad, men än finns det tid att se den - så skynda dit ni som har chansen!


Den här snyggingen heter 'Rajka' och står på min önskelista till hösten när det blir dags att köpa lökar igen.


Mörka fransiga 'Black parrot' skulle också gärna få en plats i någon av mina rabatter.


Eller den här vackra lila, 'Purple dream'...Totalt 150 olika sorter och över sju tusen lökar har man planterat, och masseffekten är helt enastående. Höga, låga, mörka, ljusa, enkla, dubbla, flerfärgade, enfärgade - tillsammans bildar de en matta av färg som är helt omöjlig att motstå!Så skynda, skynda ni som bor i Malmötrakten, än finns det tid att se härligheten!


Hela Slottsparken är ju underbar så här års, i all sin skira grönska. Jag älskar hur de stora kastanjerna släpar sina blommor i kanalens vatten. Något mer ljusgrönt än nyutslagna bokar finns det nog inte...
Grönt och skönt, lite regn då och då, men vad gör väl det när det är söndag, man är ledig och hela parken är full av andungar att spana på?


Och till sist en liten glimt av vad som komma skall. Just nu är en del av Slottsträdgårdens trädgårdsgångar avstängda, nytt gräs har rullats ut och det laddas för fullt för Malmö Garden Show 2014. Det är fjärde gången detta trädgårdsevenemang går av stapeln, och jag och Åsa har gjort det till en liten tradition att gå dit tillsammans. Spana gärna här hur vi hade det 2012, eller här hur det var förra året. Jag tycker det har blivit bättre och bättre, mer och mer att se och väldigt fina visningsträdgårdar att inspireras av. Bara några ynka veckor kvar nu, sedan är det dags igen!

Ha en fortsatt skön söndag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...