lördag 8 mars 2014

Klart växterna också ska ha lördagsgodis!
Jag har fortfarande lite svårt att fatta att våren verkligen är här, mer än en månad tidigare än förra året. Idag har det varit underbara tio grader och strålande sol över Malmö och vi har varit ute precis hela dagen. Alldeles underbart!

Vi fortsatte traditionen från förra året med att hämta hästgödsel på en gård utanför stan. Tänk så många säckar kogödsel jag släpat hem från olika byggmarknader i mina trädgårdsdagar utan att fundera över alla hästgårdar i Skåne som vill bli av med gödsel när våren kommer. En enkel sökning på Blocket och ett hyrsläp några timmar så har man gödsel för hela trädgården. Jag blandar den med kompost och så får alla rabatter ett lager på ett par centimeter. Barnen var skeptiska först, men efter en pedagogisk lektion om kretsloppet i naturen utbrast Tage: "Aha, precis som lördagsgodis för växter!". Och sedan skottade han också gödsel en lång stund så det stod härliga till. Klart växterna också ska få lite lördagsfeeling!
Helt galet så långt allting kommit - idag såg jag utslagna påskliljor i Limhamn på väg att hämta släpet! Märkligt ändå hur det kan skilja på två säsonger, med en extremt kall och sen vår i fjol och en ovanligt varm och tidig i år??? Fortsätter det så här kommer väl mina allium blomma till påsk!


Gräsmattan har börjat grönska redan, krokusarna har nästan blommat över och någon jacka behövdes inte idag när jag körde skottkärra som värst. Det är verkligen vår, utan tvekan och ändå lika ofattbart varje år efter många mörka månader.


En helt fantastisk trädgårdsdag har vi haft därute och nu sitter jag här med rufsigt hår, blossande kinder och jord under naglarna och bara njuter. Imorgon ska jag fortsätta, räfsa gamla löv, klippa ner vissna perenner, lyssna på fågelsången och bara låta våren fylla varje sinne. Overkligt, men alldeles sant!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...