söndag 16 mars 2014

Det där kliet i fingrarna...

Vilken vecka det har varit, våren kom som ett skott och längst här nere i söder vaknade fjärilar och humlor, påskliljorna har slagit ut och syrenknopparna sväller. Och trots att bakslag ju är att räkna med så här års kändes det ändå lite snopet när stormen drog in här i helgen, och alla små perenner som kommit upp fick huka sig i vinden.

Idag fortsätter det blåsa och nu ösregnar det också. Suck! Mina trädgårdsplaner för helgen fick flytta inomhus istället medan penséerna huttrar på trappan. Fast jag hann gödsla gräsmattan innan det började regna, bingo!

Jag kikar oroligt ut på ruskvädret därute. Hur ska det gå? Rosorna har ju blad redan och fjärilsbusken har verkligen tagit på sig vårstassen under veckan som gått. Hoppas, hoppas att minusgraderna håller sig borta.


Jag är inte känd för mitt tålamod direkt, så jag har ju såklart inte kunnat hålla fingrarna i styr och har redan klippt ner såväl elefantgräset som lavendeln. Undrar om jag kommer att få ångra det? Det har hänt förr om man säger så... Men det är ju så tråkigt att vänta, och kliar det i fingrarna så gör det!


Jag sätter mitt hopp till att trädgården fixar det i så fall, som så många gånger förut. De flesta växter klarar ju en köldknäpp, tack och lov. Man ska inte ta ut oron i förskott! Slutar genast oroa mig och gläds åt den här maffiga knoppen som tittar upp i rabatten närmast huset istället. Det är den mörka klockliljan som jag satte i höstas, och gissa om jag är nyfiken på den. Och som tur är har Tage inte sett den än, när det sker lever den farligt...


Till sist en bild på den senast byggda spaljéväggen. Fick en fråga från en av er läsare om hur väggarna ser ut när de börjat kläs in i växtlighet. Den här väggen fyller två år i maj, och där har murgrönan vi satte då hunnit så här långt hittills. I sommar räknar jag med att den ska täcka hela ramen och bli det insynsskydd vi planerade. Det tar sin lilla tid innan det blir en grön vägg, det måste till och med otåliga jag acceptera!

Nu ska jag stifta bekantskap med mina första roottrainers någonsin. Sådd av luktärter står på dagens lista och jag hoppas att dessa små plasttuber ska funka. Mögliga toarullar har jag helt enkelt fått nog av. Någon som har några bra nybörjartips innan jag sätter igång?

Önskar alla en bra och förhoppningsvis mild avslutning på helgen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...