fredag 14 februari 2014

Att ta farväl av en älskad liten trädgårdsvän


Alla som har husdjur vet att det kommer en dag då man måste ta farväl. Igår var det vår tur, då vi tog ett sorgligt avsked av vår älskade lilla kisse Klara. Hon hade varit dålig en längre tid och till sist gick det inte längre. Ett tungt, tungt beslut att fatta och så svårt att förstå för både stora och små.

Jag kommer att sakna dig så mycket, min trogna lilla kattvän. Särskilt i trädgården, där var det alltid du och jag, där hade vi våra stunder. Inte för att du var så mycket för trädgårdsarbete egentligen, ofta undrade du nog vad jag hade för mig med mitt ständiga kånkande på jordsäckar, krattor och vattenslangar. Men du fanns alltid i närheten ändå, sällan mer än några meter ifrån mig. En tyst överenskommelse om att vi hörde ihop på vårt eget lilla vis.


Nu går vi snabbt mot en ny vår därute. Småfåglarna sjunger för fullt sedan någon vecka tillbaka, morgnarna är ljusa och kvällshimlarna rosa. Det är en tid av längtan och förväntan, men det är också första våren sedan vi flyttade hit utan dig och det känns redan så tomt.


Nej, trädgårdspromenaderna blir aldrig riktigt desamma igen. Och jag är så himla ledsen.

Varma alla hjärtans dags-hälsningar till alla trädgårdsvänner därute, jag vet att ni är många som gått igenom samma sak...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...