söndag 23 februari 2014

Äntligen, nu är det vår!

Senaste veckan har bjudit på plusgrader både dag och natt, knopparna spirar därute och grannungarna har åkt skateboard på gatan i flera veckor nu. Så det kändes som en bekräftelse när även meteorologerna kunde konstatera att våren är här, som här  i en artikel i gårdagens Sydsvenskan.


Idag skiner solen över trädgården och hela familjen skyndade sig ut direkt efter frukost. Fram med räfsa och grill, cyklar och ogräsjärn - här fanns ingen tid att förlora!


Medan barnen glädjetjutande for omkring på sina cyklar greppade jag sekatören. Jag jublade kanske inte lika högt som dem, men vilken njutning det var att äntligen få gå loss på de gamla vissna fjolårsperennerna.Alla lökväxter verkar vara uppe redan, och just nu är det en kamp mot kaninerna som är vrålhungriga efter hela vintern. Än så länge finns ju inte så mycket annat grönt att äta, så för den sakens skull hoppas jag att även maskrosorna ska vara extra tidiga i år. Nu har jag i alla fall strött ut blodmjöl runt de krokusar som är kvar och runt allium, tulpaner och narcisser. Håll tummarna för att de ska kalasa någon annanstans nu!

Hybridkejsarolvonet fortsätter att blomma och blomma. En del blommor fick sig ju en köldknäpp för ett par veckor sedan och blev lite bruna, men i övrigt klarar denna underbara buske vinterkylan fint.


Trängseln runt fågelbordet är stor dessa dagar och fåglarna blev nog rätt irriterade på dessa människor som plötsligt störde överallt därute. Nu i veckan hörde jag koltrasten sjunga sin vackra sång för första gången för i år. Och i förmiddags tyckte jag att jag hörde en lärka - kan det vara möjligt så här mitt i stan? Men jo, det lät onekligen så.


Så här stora är skotten på rosorna redan!

Och på trappan blommar årets första penséer. Det känns jättetidigt, men när jag tittar tillbaka i mina trädgårdsanteckningar sedan vi flyttade hit 2005 så var det snarare förra året som allt var extremt sent. Då köpte jag de första penséerna runt 1 april. Tur att vi slapp en sådan vinter till!När vi ändå var igång passade vi på att premiärgrilla också innan det var dags att gå in och kolla på OS-hockeyn. Men det får nog bli en runda till i eftermiddag, jag vill ha mer sol på näsan och mer jord under naglarna!

Jag vill passa på att tacka er alla som skrivit så fina kommentarer på mitt förra inlägg. Än så länge är saknaden efter kissen så färsk att jag  inte kan läsa era ord utan att direkt börja gråta. Första trädgårdsdagen därute utan henne var också väldigt konstig, och jag väntar mig hela tiden att hon ska komma smygande runt elefantgrässnåret som hon brukade. Det kommer att ta lång tid att vänja sig vid att inte ha henne vid min sida och hon är så saknad.

Hoppas att det är fler som fått gå loss med sekatören idag, det behöver vi!

 

6 kommentarer:

 1. Underbart inlägg! Jag var ute lite idag. Vinden var inte så skön men jag har klippt en lönn och några buskar. Bar ut ett bord och två stolar också och räfsade en de löv i trädgårdslandet. Rabatterna får vila ett tag till för jorden var så kall och våt.
  Hade vi haft korv hemma hade vi grillat men nu hade vi inte det, tyvärr.

  Kram

  SvaraRadera
 2. Visst är det härligt när det äntligen blir dags att greppa krattor och sekatör! Här har vi också haft plusgrader, men det har varit så kyligt i vindarna att jag har hållit mig inomhus. Men idag! Idag är det dags. :-)
  Ha det bra
  /E

  SvaraRadera
 3. Åh vad härligt! Jag längtar så, men här har inte våren infunnit sig än tyvärr. Dock har vi tvingat fram en grillning redan. Fast det blev mer att vi grillade ute och åt inne för det var så nedrans kallt :-).

  Ha det bra!

  SvaraRadera
 4. Hos oss är det inte så mycket vår än, härligt att läsa om eran :) Tråkigt dock med katten såklart, man saknar dom så mycket. kram från Hunsen

  SvaraRadera
 5. Men så ljuvligt, rensning, röjning och grillkorv redan i februari. Längtar tills jag kan sätta igång!
  Saknar dig!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 6. Ja her lukter det vår :-). Her er det for vått til å renske opp i hagen, men det er ikke snø i alle fall :-). Det er hyggelig å fjerne alt vissent i hagen, og se alle spirene som dukker opp! Ønsker deg en god helg!

  SvaraRadera

Tack för att du vill lämna en kommentar, det uppskattas må du tro! /Hanna

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...