fredag 17 januari 2014

Blommig Fredag: De jag har lyckats bäst med

Fredag igen och den här gången är jag extra glad att veckan är slut. Det har varit en jobbig, kliig vecka men äntligen är vattkopporna på väg att ge med sig och storasyster börjar bli sig själv igen. Igår när jag kom hem från jobbet sa hon: "Mamma, nu mår jag bättre och det är så skönt". Sådana ord är som ljuv musik för oroliga mammaöron!

Idag hakar jag på Blommig fredag, en vecka för sent men ändå. Veckans tema är De jag har lyckats bäst med. Ja, nu är jag ju inte någon finlirare när det kommer till fröer utan kör på säkra kort. Alla försök till stratifiering jag gjort har misslyckats hittills och jag är nog inte typen som har tålamod för de mest krävande växterna. Så jag visar mina zinnior igen, som jag gjort så många gånger förr.
De är de enklaste enkla av sommarblommor att lyckas med. Ingen förkultivering, inget fjäsk - nej, skjuts ner i jorden med fröna någon gång i maj bara så gror de så snällt efter bara någon vecka. Och lagom till semestern blir man belönad med de mest underbara små glada solar därute i täppan! Sedan blommar de oavbrutet ända fram till frosten kommer och räcker till hur många buketter som helst.


För mig står alltid glädjen i fokus för mitt trädgårdsintresse. Därute i mitt gröna vill jag inte bli utmanad, testa gränser eller prestera, bara vara och njuta. Det är nog därför jag gillar zinniorna så mycket, de bara ger så mycket härlig färg och värme utan att jag behöver anstränga mig eller oroas det minsta.Zinnior finns i en mängd färger och just nu funderar jag som bäst på vilken sort det ska bli den kommande säsongen. Just nu lutar det åt de små söta karamellerna 'Lilliput' från Runåbergs. De hade jag för två år sedan också och de är alldeles underbara.
'

Ja tänk hörni, nu är trädgårdssäsongen inte långt borta! Snöblask här idag men härinne spirar trädgårdshoppet.

Ha en riktigt fin helg!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...