söndag 15 december 2013

Present den tredje advent

Här haglar inläggen verkligen inte tätt. Jag hoppas att ni som brukar läsa mina rader finns kvar därute och har överseende med att tiden ibland inte räcker till. Veckorna före jul brukar ju vara hektiska, inte minst för oss småbarnsföräldrar. Det är luciatåg och adventsfikor och julfester och avslutningar om vartannat. Och julpyssel, knäckkokning, pepparkaksbak och julklappsinköp. Man kan bli lite matt för mindre. De senaste åren har vi försökt så gott det går att dra ner på alltsammans, stressa mindre, njuta mer. Men ändå går det inte riktigt, det är svårt att inte ryckas med i julhetsen. Nu är det tack och lov bara några ynka dagar kvar till julledigheten och då är det jag som kommer att portförbjuda allt dåligt samvete och alla måsten härifrån.Mitt i julstöket ett litet trädgårdsmirakel. En av pelargonerna blev kvar därute för ett par veckor sedan då den första frosten kom här i Malmö. Krukan var för stor och tung helt enkelt, så den lämnades åt sitt vintriga öde. Man skulle ju kunna tro att den hade gett upp efter Sven och efter frostnätterna, men icke. Den blommar till och med - vilken otippad adventspresent!

Och vilket synnerligen gott skäl att strunta i julen en stund och börja drömma om våren istället. Ja, dessutom har mina krokusar redan börjat titta upp, så det är nog helt okej att ha lite vårkänslor. Mitt i alltihop.

Hoppas att ni har det bra därute och att julen är mest mysig.

6 kommentarer:

 1. Så skönt för dig att julledigheten närmar sig för dig. Har tyvärr inte den förmånen i mitt jobb.
  Fullt förståeligt att du inte hinner med bloggen nu. Kommer ihåg själv hur det var när barnen var små. De bor fortfarande hemma men är "självgående" så de märks inte så mycket ;) Njut av småbarnsåren , helt plötsligen så är de ett minne blott.
  Ha en fortsatt skön Söndags kväll

  SvaraRadera
 2. Så sött den blommar! Lycka:) Jag var ute i trädgården och rensade en rabatt här om dagen, det var så himla skönt att bara känna den blöta jorden mellan fingrarna och inte tänka på någonting:)
  Vi har dragit ner på alla måsten under jul, och jag klickar hem de flesta klapparna.
  Hoppas julledigheten blir precis som du vill.
  Ha det gott vännen
  Kram Maria

  SvaraRadera
 3. De där blommorna kan verkligen överraska. Här hemma blommar fortfarande rosor!

  SvaraRadera
 4. Hej Hanna!

  Vad lustigt, jag skrev själv ett inlägg om vårpigga (eller kanske vinterpigga) krokusar i söndags. Lite galet, men förrförra året hade jag pionknoppar som stack upp i början av december, så det är kanske inte så konstigt och ovanligt trots allt.

  Lycka till med de sista hektiska dagarna och ha sedan ett skönt jullov!

  Kram
  Elin

  SvaraRadera
 5. Oj vad jag känner igen mig! Och dagis och skola som arrangerar "julpyssel, luciafirande och föräldraöppet" stup i kvarten veckorna innan jul hjälper ju inte till att minska stressen ;-)
  Underbart med Pelargonen! Vilken liten överlevare. Tror att alla växter är lite förvirrade av vårt Skåneväder. 10 grader i december är ju lite tokigt.

  /Kram på dig, hoppas att du får en fantastiskt mysig hjul med din familj och inte behöver stressa för mycket.
  Eira

  SvaraRadera
 6. Ja, snart kan vi minsann börja drömma om våren! Det har ju vänt, och nu blir det ljusare, jag tyckte jag kunde ana det i dag...
  Hoppas du får en riktig skön jul!
  Kram
  Katarina

  SvaraRadera

Tack för att du vill lämna en kommentar, det uppskattas må du tro! /Hanna

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...