tisdag 24 december 2013

God jul till er alla!

Äntligen sänker sig någon slags julfrid över vårt hus. Ja, så fridfullt det nu kan bli med två glada barn som ömsom busar, ömsom bråkar. Det blåser halv storm och regnet faller över Malmö medan vi myser inne, med levande ljus och varm choklad till frukost.Det har varit en intensiv höst och det är dags att pusta ut. Nu är klapparna inslagna, skinkan är griljerad, köttbullarna rullade och barnens ögon tindrar. Nåväl, det där sista kanske var lite att ta i, men de slåss inte just nu i alla fall... Upp med fötterna i soffan, tid för trötta mammor att sluta ögonen och kanske rentav ta en liten tupplur?


Årets nykomling bland mina julblommor är den lilla rumsgranen. Jag gillar den jättemycket, och den är fin precis som den är utan minsta pynt. Jag vet att det är många som fallit för den i år, och det ska bli spännande att se vad alla trädgårdsbloggare gör av sina små granar när julen är över. Själv tänkte jag sätta den i en sådan där stor gummikruka gjord av gamla bildäck och flytta ut den till ett skuggigt hörn i trädgården. Någon som har testat?


I år har jag även tänkt spara mina överblommade hyacinter och plantera ut lökarna i trädgården när våren kommer. Jag brukar vara så trött på allt vad julen heter när nyåret är passerat så hittills har alla mina hyacintlökar hamnat på komposten. Men nu ska jag testa att sätta dem tätt ihop någonstans i den nya rabatten för en förhoppningsvis väldoftande liten hyacintdunge under kommande vårar. Återbruk när det är som bäst.
Kunde inte låta bli att köpa en bukett tulpaner också till jul. Svårare att återanvända men desto ljuvligare när de blommar. Och om bara några veckor är det dags att köpa de första i pastelligare toner. Ja, nu är ljusare tider på gång och våren är inte längre så oändligt långt borta. Underbart att tänka på!

Men först, tid att njuta av julen. Jag önskar mina bloggläsare en fridfull och fin jul med kanske den finaste av alla jullåtar. Var rädda om varandra!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...