fredag 1 november 2013

Blooming Friday: Glädjespridare!

Det finns så mycket som skänker glädje i min trädgård. Att få följa årstidsväxlingarna på riktigt nära håll, lyxen att kunna ta av sig skorna och gå barfota på sin egen gröna lilla plätt, avkoppling, umgänge, alla kreativa projekt, alla drömmar som jag vill förverkliga. För att inte tala om smakerna, av solvarma tomater, egenodlade morötter och ett nyss plockat äpple.

Men idag när veckans tema i Blommig fredag är just glädjespridare så är det ändå inte något av alla de glädjeämnen jag nyss räknat upp som hamnar överst på min lista. Utan det här:Det allra, allra bästa är att få dela trädgården med mina barn. Att bara kunna öppna dörren och släppa ut dem bland alla härligheter i trädgården, det gör mig riktigt glad. För att inte tala om hur kul det är att hitta en anka simmande i zinkbaljan när jag går ut med soporna en helt vanlig småtrist höstdag!


Tillsammans skapar vi storverk i trädgården. Vi pysslar, vi planterar, vi mumsar på hallon, blåbär och jordgubbar, vi bygger grejer, vi spanar på moln, vi fixar nyckelpigebon, vi fikar, vi plockar fina löv, vi cyklar, vi spelar fotboll och vi har så kul!


Ja, mina ungar är i allra högsta grad närvarande i varenda hörn av trädgården, även när de inte är hemma. Det ligger leksaker överallt, det hänger konstverk i träden och just nu är hela trappan full av hundratals kastanjer. Överallt små skatter.


Men den allra största glädjespridaren av dem alla, både bildligt och bokstavligt, syns i bilden här ovan. Älskade studsmattan, så tveksam denna trädgårdstok till mamma var att släppa in dig i trädgården. Men ända sedan den där dagen på försommaren då du kom in i våra liv har trädgården fyllts av glada skratt, från tidiga morgonen långt in på sommarkvällen. Roligare än så här blir det inte! Och tur att även trädgårdstokiga mödrar kan ändra sig, eller hur?

Vilket kul tema detta var! Nu ska jag kika in hos Hélena och ta reda på vad som gör mina bloggvänner extra glada därute i trädgården. Ha en fin start på november allesammans!

12 kommentarer:

 1. Härlig glädje du sprider! Studsmattan är mycket uppskattad:) Sonen har haft sin i många år nu, snart kanske han tröttnar:)
  Trevlig helg vännen
  Kram Maria

  SvaraRadera
 2. Den trädgård jag hade när barnen växte upp är någon annans nu. MInnena består. Den här trädgården ska jag och barnbarnet upptäcka tillsammans i sommar!
  /Anette

  SvaraRadera
 3. Cute is the duck photo!
  Greetings, RW & SK

  SvaraRadera
 4. Någon studsmatta blev det aldrig här. Våra barn var sådär halvstora när det började bli jättepoppis med studsmattor. De hoppade lite hos någon kompis ibland med nöjde sig med att inte ha någon hemma. Hade de varit yngre så hade vi nog fått ge med oss tror jag.
  Att ha barnen i trädgården är absolut en stor källa till glädje!

  Kramar

  SvaraRadera
 5. Verklige roligt, våra barn har det i sina trädgårdar med och alla skrattar när de hoppa. Så jag kan bara hålla med det är en stor glädjespridare.
  ha en fin helg
  Kram Meta

  SvaraRadera
 6. Jag har inga småbarn längre så frågan om studsmatta har inte varit aktuell... Och hade den så hade jag nog tvekat... Läänge! Men antagligen gjort som du, gett efter.....
  Dock längtar jag mycket till att mitt barnbarn som kommer i februari blir så stort att jag kan ta med honom på lekäventyr i trädgården :)

  Ha en skön helg!

  SvaraRadera
 7. Elaka mamman här gav inte efter för studsmattetjatet. Inte när närmaste grannen (där barnen är lika mycket som här) har en. Vi har lekstuga och pool, så det jämnar ut sig och skocken med barn drar från den ena trädgården till den andra och så tillbaka igen... Underbart att få växa upp så. Så fina små ormar dina barn har pysslat, sådana skulle mina också gilla att göra. Ha en fin helg med dina glädjespridare! Kram Kristina

  SvaraRadera
 8. ÅÅ vilket fint inlägg fullt av glädje och kärlek.Underbart!!
  Ha en underbar dag!!!

  SvaraRadera
 9. Härligt inlägg och visst ska trädgården vara för barnen. Barnen är stora nu men är fortfarande med därute. Dottern har egna projekt. Sonen läser i olika hörn. Vi umgås och njuter! Ha en fin helg! /Carina

  SvaraRadera
 10. Vilket härligt inlägg! Blir glad av alltihopa!

  SvaraRadera
 11. Underbart! Känner precis som du och det bästa med trädgård är enkelheten och livet med F.
  Bamsekram Hélena

  SvaraRadera
 12. Fantastiskt vilket glädjespridande inlägg. Jag blir riktigt glad.

  Ha en fin vecka

  SvaraRadera

Tack för att du vill lämna en kommentar, det uppskattas må du tro! /Hanna

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...