fredag 1 november 2013

Blooming Friday: Glädjespridare!

Det finns så mycket som skänker glädje i min trädgård. Att få följa årstidsväxlingarna på riktigt nära håll, lyxen att kunna ta av sig skorna och gå barfota på sin egen gröna lilla plätt, avkoppling, umgänge, alla kreativa projekt, alla drömmar som jag vill förverkliga. För att inte tala om smakerna, av solvarma tomater, egenodlade morötter och ett nyss plockat äpple.

Men idag när veckans tema i Blommig fredag är just glädjespridare så är det ändå inte något av alla de glädjeämnen jag nyss räknat upp som hamnar överst på min lista. Utan det här:Det allra, allra bästa är att få dela trädgården med mina barn. Att bara kunna öppna dörren och släppa ut dem bland alla härligheter i trädgården, det gör mig riktigt glad. För att inte tala om hur kul det är att hitta en anka simmande i zinkbaljan när jag går ut med soporna en helt vanlig småtrist höstdag!


Tillsammans skapar vi storverk i trädgården. Vi pysslar, vi planterar, vi mumsar på hallon, blåbär och jordgubbar, vi bygger grejer, vi spanar på moln, vi fixar nyckelpigebon, vi fikar, vi plockar fina löv, vi cyklar, vi spelar fotboll och vi har så kul!


Ja, mina ungar är i allra högsta grad närvarande i varenda hörn av trädgården, även när de inte är hemma. Det ligger leksaker överallt, det hänger konstverk i träden och just nu är hela trappan full av hundratals kastanjer. Överallt små skatter.


Men den allra största glädjespridaren av dem alla, både bildligt och bokstavligt, syns i bilden här ovan. Älskade studsmattan, så tveksam denna trädgårdstok till mamma var att släppa in dig i trädgården. Men ända sedan den där dagen på försommaren då du kom in i våra liv har trädgården fyllts av glada skratt, från tidiga morgonen långt in på sommarkvällen. Roligare än så här blir det inte! Och tur att även trädgårdstokiga mödrar kan ändra sig, eller hur?

Vilket kul tema detta var! Nu ska jag kika in hos Hélena och ta reda på vad som gör mina bloggvänner extra glada därute i trädgården. Ha en fin start på november allesammans!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...