fredag 15 november 2013

Blooming Friday: För sex månader sedan

Vilket perfekt fredagstema Hélena har hittat på idag! För vad kan passa bättre en mörk novemberkväll än att drömma sig tillbaka till trädgården en härlig dag i maj. För sex månader sedan var det den 15 maj, och äppelträden stod i full blom.Det hade ju varit en sådan förtvivlat lång och kall vinter, men till sist tog den slut. Sällan har jag njutit så av varje knopp och varje grönt litet blad som sprack ut.


Hösten före hade jag planterat en stor låda full med de härligaste lökar. En av dem var tulpanen 'Spring Green' som är en av de allra vackraste tulpanerna enligt mig.

Alliumbollar hade jag också planterat, många, många fler än jag någonsin hade haft tidigare och just där i mitten av maj väntade jag otåligt på att de skulle slå ut. Bara några dagar senare kom den första riktigt varma dagen, den 17 maj var det 25 grader varmt här i Malmö. Mina bollar fullkomligt exploderade. I år har jag planterat ännu fler, de går inte att motstå.

Längs gatan blommade häggmispeln som allra vackrast. Blomningen är kort, på en vecka är den över. Men vilken vecka. En av mitt trädgårdsårs största höjdpunkter är det.

Här i Skåne skiftar naturen skepnad från vår till försommar just kring mitten av maj. De första nävorna kommer och det är en sådan förväntan i luften. Här har jag förevigat 2013 års första brunnäva. Och nu är det faktiskt bara ynka ett halvår tills vi är där igen.

Tack Hélena för att du tog mig tillbaka i tanken till dessa ljuvliga dagar, och tänk - om bara några veckor är det ett helt halvår sedan du och Anna-Karin hälsade på hos mig. Det var helt klart några av sommarens allra bästa dagar, som jag aldrig kommer glömma! Så titta in hos min fina bloggvän om ni vill frossa i fler härliga vårbilder. Och när ni gjort det är det november igen, brasan ska tändas, ljusen ska brinna och det är hög tid att dra igång fredagsmyset. I helgen ska jag räfsa upp de sista löven därute och plantera en riktigt härlig novemberkruka på trappan. Vilken tur att vi bor i ett land med fyra årstider, tänk så många olika tillfällen det finns att njuta av sin trädgård.

Ha en riktigt skön start på helgen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...