fredag 29 november 2013

Blommig fredag: Första advent

Det är redan första advent. Hela hösten har rusat förbi och jag fattar inte hur fort den gick. Sommaren höll ju i sig så länge så hösten blev kort, ja, den hann knappt börja innan det var dags att hänga upp adventsstjärnorna. Första advent är här och det är också veckans blommiga fredagstema hos Hélena.Som vanligt har jag tjuvstartat lite, mina stjärnor kom upp redan förra helgen och i trädgården är ljusslingorna på plats. Det har varit några mulna novemberveckor här, och mörkret måste jagas på flykten.


Jag gillar verkligen att adventspynta. Det är mysigt med stjärnornas mjuka ljus om kvällarna och när man kommer upp på årets mörkaste morgnar. Och så vet man att året går mot sitt slut och att det snart är dags att börja på ett nytt. Det är en hoppfull tanke och den gör mörkret mindre mörkt.


Så här såg Malmöhimlen ut för en liten stund sedan. Fredagen är ledig och jag och barnen ska bara mysa och ha det skönt. Den rosa himlen är så vacker och dagen börjar bra. Vi har en rofylld morgon, ljusen brinner och det är dags att börja lyssna på adventssånger. Dessa sånger som rymmer så många minnen, och jag kan inte höra dem utan att få en liten tår i ögat. Barndom, julförväntan, saknad efter mor- och farföräldrarna som var så viktiga under jularna när jag var liten. Känslan av att stå längst fram i kyrkan och sjunga dem med skolkören. Fraset som uppstår när luciatåget skred fram genom gymnastiksalen, pirret i magen.

Ja, jag är en riktig julromantiker och det står jag för. En riktigt fin första advent önskar jag er!

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...