söndag 13 oktober 2013

Väldigt mycket höst, väldigt mycket söndag


Oktobersöndag och dimman ligger fuktig och tät över Malmö. Den riktiga hösten har kommit till slut efter en sommar som ju varade en hel månad längre än vanligt. Nu skiftar löven färg även här längst nere i söder och det är tid att kura inne, mysa under en filt och göra ingenting.
Från vardagsrumsfönstret ser jag plötsligt att silverpäronet bär frukt. Inte mindre än tre små prydnadspäron hänger där så fint på en gren. Så glad jag blir!


Lilla dvärgsyrenen sprakar i rött. Världens finaste lilla miniatyrträd tycker jag att det är, alla borde ha en! Lika fin på balkong som i kruka.I jordgubbslandet är det också färgskifte på gång. Bladen är så vackra med lite höstregn på sig.


Rabarberbladen lägger sig till vila, och de stora funkiorna vid uteplatsen tackar för sig för i år.


Allt rustar sig för vintern utom höstsilveraxet som har sin högtidsstund just nu, sist av alla.Idag blir det en riktigt lugn söndag, därute är det blött och grått men inne är det varmt och skönt. Barnen vill baka äppelpaj, själv vill jag helst bara ligga i soffan och  läsa en bra bok och lyssna på musik som passar på hösten. Vi hinner både och!

Hoppas ni också har en riktigt skön söndag!

10 kommentarer:

 1. ja, idag är bästa söndagen på länge. grått, regnigt och riktigt mysigt
  kraaaaaaam

  SvaraRadera
 2. Riktig höstsöndag! Hann ut en långrunda innan det riktiga regnet satte fart. Men nu är det riktigt blött därute. Skönt inomhus med värme och levande ljus. Mysigt!
  kram
  /Katarina

  SvaraRadera
 3. Låter helt underbart! Som en mycket skön söndag.
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 4. Det låter som en skön avslutning på veckan! Här blev det några lång promenader och mys med dotterns nya kattunge:) ha det gott!

  SvaraRadera
 5. väldigt mycket mystid kommer nu.
  bästa höstfeelingen :)

  kram tamara

  SvaraRadera
 6. Høsten er vakker i sitt forfall. En fin tid til å slappe av litt mer og trekke inn igjen. Så nydelige bilder du viser fra høsthagen din.

  SvaraRadera
 7. Jajamensan, hade en finfin helg. Utflykt i solen på lördagen och gräva i trädgården den mulna söndagen. Perfekt. Kram Kristina (som verkligen gillar ditt silverpäron, så snyggt!)

  SvaraRadera
 8. Hanna, Nice Autumn colors today in your posting. I will be doing the same in a few days. Even thought most flowers are finished for the season - the leaves bring wonderful color to the gardens at this time of year. Also want to tell you that the seeds (cosmos) you sent are still going strong. Thanks again. Jack

  SvaraRadera
 9. Nu är det en skön hösttisdag och det har verkligen blivit höst... Mörkt, mulet och glatt med tända ljus och nys inomhus... :)

  Kram

  SvaraRadera
 10. Mys, Såklart..... inte nys ;)

  SvaraRadera

Tack för att du vill lämna en kommentar, det uppskattas må du tro! /Hanna

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...