söndag 13 oktober 2013

Väldigt mycket höst, väldigt mycket söndag


Oktobersöndag och dimman ligger fuktig och tät över Malmö. Den riktiga hösten har kommit till slut efter en sommar som ju varade en hel månad längre än vanligt. Nu skiftar löven färg även här längst nere i söder och det är tid att kura inne, mysa under en filt och göra ingenting.
Från vardagsrumsfönstret ser jag plötsligt att silverpäronet bär frukt. Inte mindre än tre små prydnadspäron hänger där så fint på en gren. Så glad jag blir!


Lilla dvärgsyrenen sprakar i rött. Världens finaste lilla miniatyrträd tycker jag att det är, alla borde ha en! Lika fin på balkong som i kruka.I jordgubbslandet är det också färgskifte på gång. Bladen är så vackra med lite höstregn på sig.


Rabarberbladen lägger sig till vila, och de stora funkiorna vid uteplatsen tackar för sig för i år.


Allt rustar sig för vintern utom höstsilveraxet som har sin högtidsstund just nu, sist av alla.Idag blir det en riktigt lugn söndag, därute är det blött och grått men inne är det varmt och skönt. Barnen vill baka äppelpaj, själv vill jag helst bara ligga i soffan och  läsa en bra bok och lyssna på musik som passar på hösten. Vi hinner både och!

Hoppas ni också har en riktigt skön söndag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...