torsdag 31 oktober 2013

Tillfälligt avbrott?

Nu var det alldeles för länge sedan jag skrev här på bloggen. Kanske undrar ni om jag blåst bort i stormen? Ingen fara, det har bara varit väldigt mycket annat de senaste veckorna. Men nu har jag några dagars höstlov och äntligen finns det tid att blogga igen. Jag har saknat det!I söndags gick ju SMHI ut med en kraftig stormvarning för södra Sverige och det blev plötsligt väldigt bråttom att säkra trädgården. Våra vinteräpplen hade precis hunnit mogna och jag är glad att vi hann bärga dem innan stormen kom. Grannen, som har flera mycket större träd, hann inte få in sina och där blåste varenda äpple av. Äppelmos passar bättre på gröten än i gräsmattan, eller hur?


Vi hade en jättefin dag i trädgården, solen sken, det var 15 grader varmt och ovädret kändes långt borta. Alla hjälpte till att plocka frukt, även de som egentligen har strängt stegklättringsförbud...


'Ingrid Marie' är ett sådant vackert äpple, tycker jag. Blankt och fint och rött och grannt! Tyvärr fick vi en väldigt liten skörd i år, men det kanske naturligt blir så efter förra årets rekordår. En stor låda blev det i alla fall och även detta år räckte de till några grannar också. För delad skördeglädje är dubbel skördeglädje, så är det bara.

En låda till koltrastarna blev det också. Hoppas nu att vintern blir väsentligt mildare än i fjol då jag höll på att mata fåglarna in i april månad. Både småfåglar och trädgårdsälskare är värda det, tycker jag.

Sådär, då var trädet tömt på äpplen. Sedan ägnade vi en bra stund åt att plocka in alla trädgårdsmöbler, krukor, leksaker och sist men inte minst, den enorma studsmattan. På måndagskvällen dundrade så stormen Simone in över oss och vi var mycket glada över att vi hade säkrat trädgården. Tyvärr blåste mitt lilla växthus delvis sönder och jag var ute mitt i den värsta blåsten och jagade kanalplastskivor i grannens trädgård. Som tur var fick jag tag på alla delar och det ser ut att gå att laga, så det hela slutade ändå bra.

Idag väntar karvande av pumpagubbe, utstyrande av småhäxor och förhoppningsvis också en hel del höstlovsslappande. Jag ska också försöka hinna läsa ikapp bland mina bloggvänners inlägg och hoppas att ni har överseende med mina skrala kommentarer den sista tiden. För även om jag stundtals har fullt upp med annat så finns ju trädgården, min egen och andras, med mig i tanken hela tiden. Vi ses igen imorgon, då veckans Blommiga fredagstema är glädjespridare. Ha en fin torsdag så länge och passa er för spöken och annat oknytt på gatorna ikväll!

3 kommentarer:

 1. Har saknat dig Hanna!
  Visst blir det så ibland att mycket annat tar ens tid. Sånt är livet. Jag har också lov nu och de tär så himla skönt. Jag försöker visserligen tänka att om jag bara riktigt gärna vill så hinner jag det jag vill hinna. Prioritering. Men det är ändå inte alltid så enkelt som det låter...
  Hur som helst så är jag glad när det kommer inlägg från dig. Då känner jag direkt hur det kändes i somras när vi träffades hos dig. Det var en jättebra dag för mig och jag är så glad att jag tog mig tid att köra trots att det tar ett tag. Härligt sommarminne :).
  Nu har jag landat i soffan. Det är bara jag och Ronja hemma idag. Vi har varit i en skog en bit från vårt. Jag hade frukost med mig dit och kameran såklart. På hemvägen (de tär ett par mil dit) stannade vi på Maxi och storhandlade. Ja, Ronja låg i bilen såklart. Inte hundar inne på Maxi :). Väl hemma igen hade jag en massa varor att packa upp, ensam. Nu har ett par mackor landat i magen och jag ska kolla bilderna från skogen, äta lite godis ur pumpaskålen och virka klart mina handledsvärmare. För det lär väl bli kallt någon gång???

  Stor varm kram till dig!

  SvaraRadera
 2. Hej igen! :) Ibland blir det för mycket, men kul att "se" dig igen! Ingrid Marie är mitt favoritäpple. Som barn älskade jag det mest för att fruktköttet inte blir brunt när man äter, jag tyckte inte om bruna bett i halvätna äpplen. I år blir det inga kassar med Ingrid Marie här hemma, den vi har fått från har inte längre kvar sitt hus och trädgård. Det blir till att handla lite på torget framöver när de blir ätmogna.
  Kram Kristina

  SvaraRadera
 3. Vilken tur att du inte blåste bort! Inläggen haglar lite sämre hos mig oxå, men det får vara så:)
  Ha det gott!

  SvaraRadera

Tack för att du vill lämna en kommentar, det uppskattas må du tro! /Hanna

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...