torsdag 3 oktober 2013

Slutet på en epok

I helgen som gick körde vi ungarnas gamla sandlåda till tippen, och därmed tog en alldeles speciell tid i trädgården slut. På platsen där den stod syns bara en tom yta med jord och gräsfrön mitt i gräsmattan, och ingenting annat vittnar om allt kul som hänt just här. Och det var allt lite vemodigt när den sista sandlådeplankan försvann ner i containern på återvinningscentralen.Jag minns när vi skaffade sandlådan, storasyster var bara ett och ett halvt år och det var hennes andra sommar i trädgården. Från uteplatsen bara några meter bort kunde vi se hur hon satt och njöt i sitt lilla rike av sand, smakade, geggade, bakade sandkakor. Sedan föddes lillebror och samma glädjescener utspelades om och om igen. Hundratals sandkakor har det blivit under våra sandlådeår och många glada skratt. Inte illa för en enkel träram från Bauhaus! Men när studsmattan köptes i somras tog det tvärstopp och när vi ändå skulle till tippen i helgen fick den åka med. Dags att gå vidare, helt enkelt.


Och det är också dags att lämna den långa härliga sommaren bakom oss. Den har varit underbar men någon gång måste det ju ta slut. Nu börjar trädgården verkligen skifta i höstfärger och det är så vackert. Så här ser mitt silverpäron ut just nu, fortfarande gråskimrande bland alla löv som drar åt rött. Det lilla trädet har vuxit bra i sommar och jag är så glad för det.


Kalla nätter till trots, i helgen som gick hängde sommaren ändå kvar. Vi hade några härliga dagar i trädgården, solen sken och vi fikade ute. Tror ni det var sista gången för i år? Ganska troligt, faktiskt...

Jag passade på att plantera hela min låda med lökar från odla.nu och det känns så härligt att veta att nu när kylan snart drar in så väntar vårblommorna redan där i mörka jorden. Vi åkte också och köpte ett helt lass med ved, så nu är vi rustade för vintern på mer än ett sätt.


Ja, en tid tar slut och en annan börjar. Sommar blir höst, små barn blir stora och under tiden rullar vardagen vidare med alla sina små mirakel. Det gäller bara att stanna upp ibland så man ser dem. Som när en sista salviablomma slår ut när allt annat runt den sedan länge börjat vissna.

Dags att krypa ner hos sovande små. Godnatt på er!

4 kommentarer:

 1. Lite vemodigt men också spännande att tiden "rör" sig. Här har vi monterat ner både sandlåda och trädkoja, lekrestaurant och barnodlingslådor. Men materialet lever vidare och nu säger de: Titta,de där stolparna kommer från kojan! och vet att det är deras sandlådesand som hjälper småplantorna i dagislådan. Lilla restaurantbersån blev vår stora oas och odlingslådorna...ja, de tog mamma över :)

  SvaraRadera
 2. Vilket fint inlägg! Och det stämmer så bra, känner fullständigt igen mig :). I veckan som gick vi i vår familj in i ännu en ny fas (värst vad de kommer tätt nu för tiden) när en av sönerna tog sitt körkort. Och lilla blödiga mamma var naturligtvis både varmt lycklig och lite tårögd... ;). Ha en fortsatt fin höst efter den här makalösa sommaren! // Marie

  SvaraRadera
 3. Håller med Marie. Vilket fint inlägg och vilken bra sammanfattning över tiden som går. Det är viktigt, men ack så svårt ibland, att stanna upp och reflektera. Att bara vara är en konst.

  Silverpäronet är så fint. Mitt ena har vuxit på bra i sommar, men det andra har inte växt ett dyft. Märkligt vilken skillnad det kan vara trots att det står i "samma" jord.

  Hoppas ni får en fin helg!
  Kram Tamara

  SvaraRadera
 4. Var sak har sin tid. Du har garanterat fotografier i mängder som kommer att påminna om just den tiden också:) Tänk så mycket ett fotografi kan berätta.
  Gillar silverpäron trädet. Ser jätte snyggt ut!
  Trevlig helg till er

  SvaraRadera

Tack för att du vill lämna en kommentar, det uppskattas må du tro! /Hanna

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...