fredag 4 oktober 2013

Blooming Friday: Nummer 1

Nummer 1 är dagens blommiga fredagstema, och jag har klurat på min tolkning i flera dagar nu. Först på väg hem från jobbet på cykeln nyss kom jag på hur jag vill illustrera temat. Så håll till godo, här kommer de allra första bilderna från det som nu är Tages trädgård. Vi tog dem när vi just skrivit på papperen för huset och åkte förbi hos de tidigare ägarna för att mäta lite och ta en extra titt på vårt nyinköp. Våra hjärtan bultade och det fanns så enormt mycket förväntan i luften.


Huset var klätt med mexitegel och hade inte fått någon kärlek sedan någon gång på 70-talet. Mitt på gräsmattan stod en övervuxen och spretig silvergran som skymde sikten och gjorde vardagsrummet dunkelt.


Det var en dag i maj som bilderna togs, fruktträden blommade och inom mig bubblade glädjen: En egen trädgård. Min egen trädgård. Äntligen!Ärligt talat var det nog dom som undrade vad det var vi såg i detta. Inte var det mycket som var vackert och vart vi än tittade såg vi en enorm massa arbete som behövde göras. Men det skrämde inte oss, istället skred vi till verket direkt när vi fick nycklarna några månader efter det att bilderna togs.

Det var så mycket som behövde göras och sedan den dagen levde vi i våra projekt, stora och små, i sju hela år innan tillbyggnad, renovering och nyanläggning av trädgården till sist var klart förra året. Här på bilden ovan står några av mina första krukor. Mitt i byggkaoset var det första jag gjorde ändå att fixa till trappan. En blivande trädgårdsnörd hade hittat hem!

Under åren som gått sedan de första bilderna togs har det ofta sett ut så här...


...och när det var som värst såg det ut så här. Tur att man glömmer snabbt när det är klart.


Ni som följt mig ett tag vet att idag ser det ut så här. En herrans massa jobb senare är både hus och trädgård precis som jag hoppades att det en gång skulle bli.


Som sagt, det är lätt att glömma allt som hänt under resans gång. Men den där känslan den allra första dagen den glömmer jag aldrig!

Nu hägrar fredagsmyset, men innan jag går och fixar tacos vill jag dela med mig av Veronica Maggios nya låt Trädgården en fredag. Klockren låt en dag som denna - glad fredag på er!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...