söndag 15 september 2013

Den sista sommarmorgonen?


Lördagsmorgonen är min bästa stund på veckan, helgen har bara börjat och det finns tid för vila, infall och roligheter. Igår var en alldeles underbar morgon här, solig och daggfrisk och inbäddad i mjukaste septemberljus. Jag vaknade tidigt och tog en tur med kameran, smög omkring där i gränslandet mellan sommar och höst med katten i släptåg.


Tusentals och åter tusentals små daggdroppar täcker varje kvadratcentimeter av trädgården, och glittrar och glimmar som små ädelstenar i morgonljuset.


De flesta blommor är ju inne på slutspurten nu, men höstsilveraxet ska just till att börja. Jag tycker knopparna är så fina, som små pärlband i rader på blomskaftet.


Höstsilveraxen växer i den mörkbladiga rabatten tillsammans med kärleksört 'Matrona', hampflockel, randgräs och elefantgräs, Miscanthus 'Silberfeder'.Kärleksörten börjar så sakteliga blomma över, men är lika fin ändå.


Och lilla carmencitarönnen har redan tappat mer än hälften av sina blad på grund av torkan. Det ser lite märkligt ut med nästan kala grenar mitt i allt grönt och frodigt som fortfarande blommar. Men snart kommer det ju vara fler löv som faller...


Vårt gamla plommonträd dignar av frukt i år också, och igår hjälpte barnen mig att plocka många kassar fulla som vi sedan skänkte bort till folk som gick förbi. Dom blev glada och vi likaså, precis som det ska vara när man har ett överflöd av frukt.


Ja, det var ännu en varm skön morgon här i Malmö, men idag vaknade vi till ett höstregn och en mörkgrå himmel. Kanske var det den allra sista sommardagen igår? Inte omöjligt, men vi har ju haft sommar så länge nu att någon dag måste den ta slut.

Nu väntar söndagskvällen, med nybadade barn, tända ljus och soffhäng!
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...