söndag 15 september 2013

Den sista sommarmorgonen?


Lördagsmorgonen är min bästa stund på veckan, helgen har bara börjat och det finns tid för vila, infall och roligheter. Igår var en alldeles underbar morgon här, solig och daggfrisk och inbäddad i mjukaste septemberljus. Jag vaknade tidigt och tog en tur med kameran, smög omkring där i gränslandet mellan sommar och höst med katten i släptåg.


Tusentals och åter tusentals små daggdroppar täcker varje kvadratcentimeter av trädgården, och glittrar och glimmar som små ädelstenar i morgonljuset.


De flesta blommor är ju inne på slutspurten nu, men höstsilveraxet ska just till att börja. Jag tycker knopparna är så fina, som små pärlband i rader på blomskaftet.


Höstsilveraxen växer i den mörkbladiga rabatten tillsammans med kärleksört 'Matrona', hampflockel, randgräs och elefantgräs, Miscanthus 'Silberfeder'.Kärleksörten börjar så sakteliga blomma över, men är lika fin ändå.


Och lilla carmencitarönnen har redan tappat mer än hälften av sina blad på grund av torkan. Det ser lite märkligt ut med nästan kala grenar mitt i allt grönt och frodigt som fortfarande blommar. Men snart kommer det ju vara fler löv som faller...


Vårt gamla plommonträd dignar av frukt i år också, och igår hjälpte barnen mig att plocka många kassar fulla som vi sedan skänkte bort till folk som gick förbi. Dom blev glada och vi likaså, precis som det ska vara när man har ett överflöd av frukt.


Ja, det var ännu en varm skön morgon här i Malmö, men idag vaknade vi till ett höstregn och en mörkgrå himmel. Kanske var det den allra sista sommardagen igår? Inte omöjligt, men vi har ju haft sommar så länge nu att någon dag måste den ta slut.

Nu väntar söndagskvällen, med nybadade barn, tända ljus och soffhäng!
 

3 kommentarer:

 1. Men du, då kanske vi gick runt med våra kameror samtidigt igår morse? Jag var också ute tidigt. Så härligt! Idag regnade det här också till en början. Ja, det var kanske sista morgonen med sommarkänsla för säsongen igår.
  Ljus och soffhäng här också och nu ska jag göra te och hämta äppelkakan.

  Kramar

  SvaraRadera
 2. vilket underbart ljus på bilderna. det lönar sig att tassa ut på morgonen.
  idag är det riktigt höstigt här hemma och jag gäspar i kapp med regndropparna som slår mot fönsterrutan.
  ska gå och träna innan det blir dags att ta dag i dagens jobbinsats. har ju fått lite tomma förmiddagar nu när även T börjat skolan. känns lite konstigt men också skönt att kunna hinna träna. inga ursäkter längre.
  kram åsa

  SvaraRadera
 3. Fint med många Kärleksört på samma ställe!
  Ha det gott!

  SvaraRadera

Tack för att du vill lämna en kommentar, det uppskattas må du tro! /Hanna

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...