söndag 11 augusti 2013

Utsikt från en solstol

Idag har jag haft en liten bloggträff här i Tages trädgård. Eva och Marina hälsade på, och det var så kul att få babbla trädgård utan avbrott några timmar. Tack för att ni kom och förgyllde min dag, och tack för fina presenter! Efter träffen låg jag i solstolen och slappade en stund, lyssnade på Lisa Nilssons sommarprat och hade det bra. Då insåg jag plötsligt att jag inte visat er en enda bild från solstolshörnan, trots att det garanterat är den trädgårdsvy som jag själv sett flest gånger i sommar. Det är här jag hänger när det är för varmt att vara någon annanstans, och sådana tillfällen har det ju varit många den här sommaren.Så här ser det ut där jag ligger och njuter, med skuggrabatten rakt framför mig. Till höger ser man huset genom plommonträdets bladverk och till vänster står barnens studsmatta. Ett både lugnt och livfullt hörn alltså.I den här delen av skuggrabatten växer några av mina frodigaste vitbladiga funkior, kaukasisk förgätmigej, blekgul sockblomma och brokbladig benved.Medan jag låg där tänkte jag på samtalet vi hade haft vid fikabordet tidigare på förmiddagen, de andra bloggarna och jag. Och återigen förundras jag över hur mycket kul bloggandet fört med sig, och så många härliga människor jag träffat. Det är förunderligt hur man kan känna en sådan samhörighet med folk som man träffar för första (eller tredje, som det var med Eva!) gången. Konstigt, men kul!


Precis bredvid min solstol växer strutbräken, ännu en stor funkia med blanka enfärgade blad (någon funkiakunnig som har någon gissning på arten?), myskmadra och en ensam rhododendron som jag fick ett infall och köpte på rea en gång. Skönt, skönt är det att ligga där och  höra plommonen dråsa i backen i blåsten. Så här års är räfsan alltid startklar här, redo att rensa vägen fram till studsmattan ren från plommonkladd och getinggegga. Surr, surr, duns, duns... jag tror bestämt jag slumrade till ett tag...

Men sedan såg himlen plötsligt ut så här. Dags att gå in, innan nästa skur kommer. Ja, ni läste rätt: regnet har äntligen kommit till Malmö. Igår kväll kom det en rejäl störtskur och nu hoppas jag på fler över min uttorkade trädgård.

Ha en fortsatt fin söndag, och lycka till ni som går till jobbet för första gången efter semestern imorgon.

4 kommentarer:

 1. Tack för en mycket trevlig fikastund, för titten i din fina trädgård och för de underbara luktärtorna. Det var en efterlängtad träff ska du veta :).

  Alltid lika roligt att titta på en trädgård man nyss besökt för första gången. Ser allt med lite andra ögon nu.

  Är din trädgård uttorkad tycker du? Det märkte inte jag alls. Där var hur grönt och frodigt som helst.

  Kram

  SvaraRadera
 2. Många fikastunder har det blivit i skuggan i sommar. Tänk att när solen väl strålar flyttar man sig till skuggan... ;-) Men du ser ut att ha ett härligt ställe där.

  Här har vi haft massor av regnskurar av och till hela dagen, och det är som att sommaren har övergått i sensommar de senaste dagarna. Men hoppas att solen och värmen hittar tillbaka så att vi får njuta några veckor till av sommar.

  Sommarhälsningar
  Elsiabet

  SvaraRadera
 3. :-) härlig känsla, både att träffa bloggvänner och att mysa i trädgården. Här regnar det och jag älskar ljudet speciellt nu när man inte har hört Zetterling så mycket.
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 4. Hanna, Your garden and yard look so comfortable and relaxed with shade and sun. I must tell you that my upcoming posting this week will feature somethings very familiar to you - the seeds you sent. Enjoy it when you check it out. Jack

  SvaraRadera

Tack för att du vill lämna en kommentar, det uppskattas må du tro! /Hanna

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...