onsdag 7 augusti 2013

Torrt, så torrt...

Det är så torrt att det snart dammar i min trädgård. En massa blad har börjat få gula kanter och till min stora sorg ser jag att mjöldaggen börjar bre ut sig både här och där. Nu ikväll siktade jag den där jag allra minst vill ha den just nu, på mina fina, fina luktärter. Snyft! Kan det inte bara regna lite någon gång? Prognoserna ser lovande ut, gång på gång lovar de åska och störtskurar. Men varje gång drar ovädren förbi Malmö som inte får en droppe. Åh, vad jag längtar efter ett rejält smatter på taket och den där härliga rena luften efter ett ordentligt sommarregn. Tittar avundsjukt på åskblixtrarna och regnsymbolerna på SMHI:s kartor över Svealand.


Men det är inte mycket att göra åt, och solen och värmen som har parkerat sig över Skåne är ju så härlig den också. Så jag vattnar, och vattnar, och vattnar lite till...Och för en kort stund efter vattningen ser trädgården nästan så där härligt nytvättad ut som efter regnet.


Solhattar och zinnior sträcker lite extra på sig när dammet är borta.


Ja, vissa börjar till och med om på ny kula efter lite vedervickande vatten. Mina 'Iceberg' är åter fulla av knopp efter några torftiga veckor. Nu får bolltistlarna sällskap av sin allra snyggaste granne igen!


Ja, jag vattnar. Och vattnar. Och vattnar. Släpar slang. Svalkar av mig i vattenspridaren. Tröstar slokande torrisar i krukorna. Och längtar efter vidare efter åskvädret som aldrig kommer...


... medan kvällssolen sträcker sina långa skuggor över trädgården och det är ännu en i den långa, långa raden av ljumma sommarkvällar. Semestern är slut men sommaren pågår i allra högsta grad ännu. Klagar gör jag absolut inte. Men älskar man regn så börjar saknaden bli stor nu.

Kram från

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...