söndag 25 augusti 2013

Tankar från ett molnsafari
Igår skrev jag ett inlägg om trädgårdsleda, och efter det att jag lagt upp det här på bloggen funderade jag vidare på vad det är som gör att jag känner så här just nu. Saken är ju den att jag har så himla svårt för att låta bli att göra något i trädgården, och när jag började rannsaka mig själv insåg jag att jag knappt hunnit slappa alls i trädgården i år, trots att jag lovat mig själv att jag skulle det och trots att vi inte haft några jätteprojekt på gång. Men istället har vi farit omkring runt om i landet på semestern, och vid alla resor utom en var jag utan trädgårdsvakt som vattnade. Vid hemkomsterna var det alltså akutbråttom att rusa ut med vattenslangen. Och så har vi haft massor av besök i trädgården, och då vill man ju att det ska se snyggt ut, särskilt när det är andra trädgårdsintresserade som kommer på besök. Så själva sommarslappandet har möjligen ägt rum en timme här och en timme där. Inte mer, resten av tiden har jag vattnat och klippt och fejat och fixat. Undra på att jag är lite less!

Så idag lade jag mig under äppelträdet och spanade på moln istället för att jaga runt med sekatör och slang. Jag fick sällskap av barnen i omgångar, de låg där bredvid mig och konstaterade att en del moln såg ut som vilda djur. Ett lejon for förbi där på den klarblå sensommarhimlen, och sedan en giraff och en katt. Rena rama molnsafarin blev det faktiskt!


Tage såg ett bulligt moln, och ett gulligt och ett ulligt. Själv bara njöt jag av att ligga där med små huvuden mot min arm. Vi passade på att ha korv-picknick därute också, och pratade om sommaren som varit. Det blev en så fin stund, kanske den slappaste på hela sommaren. Ingen strand som lockade, inga vänner eller släktingar på väg, inget som störde och ingen som hörde.


Efter ett tag gick jag efter kameran, ville passa på att föreviga min trädgård från de nya vinklar som uppstod där på sacco-säcken där jag låg. Som den här, där man kan ana vår nya lilla hörna nere vid uteplatsen dit vi dragit oss undan den heta solen i sommar. När vi varit hemma då, vill säga. Och inte haft annat för oss. Inte så himla många gånger alltså, tyvärr.


Eller den här, med moln både på himlen och som speglar sig i gästrumsfönstret. Ovanligt snygga moln idag, får jag lov att säga. Och det fläktade rätt bra, så de höll god fart och ändrade form där ovanför våra huvuden så det stod härliga till. Rena uppvisningen!


Rätt var det var dök den här vackra fjärilen upp mitt i min kameralins. En sötvinge, tror jag bestämt att det är!


Efter ett tag tröttnade ungarna och drog sig åt studsmattan till. Jag låg kvar och lyssnade på radio en lång stund, tog igen några missade sommarprat, drack ett glas saft och hade det bra. Så där skönt som det bara är när ingen och inget pockar på ens uppmärksamhet. En så himla bra dag. Helt enkelt.

Hoppas att ni också haft en skön söndag utan några ska, borde och måste. Nu fortsätter helgen, än är det allt några timmar kvar...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...