onsdag 14 augusti 2013

Be careful what you wish for...

Jaha, här har jag längtat efter och tjatat om regn i det ena inlägget efter varandra. Och till sist kom det minsann, och det med besked! I natt brakade ett rejält regnoväder loss över Skåne - som det har regnat, och som det har blåst. Men inte nog med det, det blev ju kallt också. I morse var himlen grå, regnet vräkte ner och det var bara 15 grader. Vilken chock!


Min zinkbalja var fylld nästan ända upp till bredden plötsligt.


Och några av mina rosenskäror hade knäckts i den hårda blåsten. Fy, vilken ledsam syn.


Medan annat var skinande rentvättat och såg mer välmående ut än på länge, som här i min hörna med grågröna bladverk.Full fart på dahliorna också. Förra året blev de uppätna av sniglar, men i år har inte en enda slemmig krigare givit sig på dem i torkan. Nu kanske det är dags?Sedan finns det visst dom som helt sonika tar och börjar om från början precis när det ser ut som det verkligen börjar bli höst. Plötsligt är det blommor igen i min klematis som annars blommar i maj. Och rosen 'Iceberg' är inne på sin andra omgång och blommar minst lika fint som vid midsommar.


Mitt i allt det grå var det något som lös som ett stoppljus. Hallonröda skulle zinniorna vara enligt fröpåsen. Hmm... den här är liksom mer akut-röd. Nåja, man hittar ju hem i alla fall när den står precis vid grinden!

Nu ska jag ner i källaren och fortsätta rota fram kläder. Långärmat, långbyxor, strumpor och rejäla skor. Min kropp och själ är inte redo för det än! Hoppas, hoppas att vi får en omgång sommar till i helgen. Och jag, jag ska hålla tyst om regn här på bloggen ett bra tag....


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...