lördag 10 augusti 2013

Augustiljuset

Plötsligt har det hänt, det där som händer varje år precis vid den här tiden. Sådär ett par veckor in i augusti, varje år. Tveklöst och utan återvändo.


En dag är ljuset annorlunda. Klarare, renare på något sätt. Vissa år hänger det ihop med en temperatursänkning samtidigt, men de senaste dygnen här i Malmö har varit fortsatt riktigt varma och ändå tycker jag mig se förändringen. Se bara på solrosen 'Moulin Rouge', hur kristallklart den lyser mot himlen. Hösten är på väg, om vi vill eller inte.

Morgonljuset ändrar sig också, blir lite mildare och nästan disigt. Skönt är det, tycker jag. Det sveper liksom in trädgården i ett mjukt sken.
Och över alltsammans en fin hinna av dagg. Nog är det augusti alltid.


Men än är det ju massor av blomsterfägring kvar att glädjas åt. Kärleksörten har ju precis satt igång och höstsilveraxen kommer att blomma inom ett par veckor. Låt det blomma, länge, länge än...


Luktärterna fortsätter sin blomsterexplosion, och mjöldaggen ser hittills inte ut att sprida sig. Hoppas det fortsätter så, för jag hoppas ju att de ska hänga med in i september.


Silverpäronet har verkligen vuxit i sommar, det trivs fint där det står. Nu när kvällarna blir mörkare har jag tänkt fixa belysning som kan lysa upp det när solen har gått ner. Det kan nog bli fint, tror jag.

Annars väntar jag fortfarande på regnet. Det kom en störtskur häromdagen, men den vätte bara ner jordytan. Något mer ihållande tror jag inte på förrän jag ser det, även om prognoserna ser lovande ut för nästa vecka. Jag börjar bli luttrad när det gäller regnförutspåelser, helt klart. Imorgon får jag fint besök här i Tages trädgård, så nu ska jag ut och klippa och fixa lite. Liten bloggträff är på gång, mycket roligt ska det bli. Och mitt i alltihop spanar jag vinteroveraller på nätet. Helt galet är det, men väntar man för länge är de slut när de behövs. Ja, höstplaneringen är verkligen igång, medan sommaren är högst närvarande fortfarande. Mitt i glappet är vi nu!

Ha en fin lördag allesammans!

7 kommentarer:

 1. Härliga bilder på augustiljuset! Nu gäller det att inte gripas av höstpanik, utan njuta av allt vackert som återstår! =)
  Ha det fint! /Caroline

  SvaraRadera
 2. Ja, låt det blomma länge ännu! Idag har jag flyttat ett par växter som gjort sitt för säsongen (bara två, ingen flyttrusch ännu). Jag gillar att flytta växter!
  Ser jättefint ut hos dig och det ska bli så roligt att träffas.

  Minns det där med overaller och liknande. Nu sköter var och en sina inköp här och overaller har ju inte använts på länge. Erica och jag var på Väla tidigare i veckan och där fanns gott om höstkläder. Jag kom hem med två koftor. Tunna iofs så jag ska kunna ha dem när som egentligen.

  Ljuset och luften som kommer med hösten gillar jag. Jag älskar ju hösten överhuvudtaget. I går satt jag i Lugnet till sena kvällen och flera ljus hade jag tänt där. Skulle gärna vilja ha mer belysning i trädgården. Just nu har vi inte en enda lampa där ute. Allt är bortkopplat eftersom vi bygger om lite här och där. All belysning där ute är kopplad till samma ljussensor.

  Kramar

  SvaraRadera
 3. Jag gillar hösten ,men inte vintern! Och när det blir höst blir det snart vinter...
  Trädgården är vacker nu igen efter att ha haft en liten dipp i mitten av juli.
  Ljuset blir lite gulare tycker jag så här i augustitider då solen inte står lika högt. Eller så är det säden på åkrarna...hihi!/Annica

  SvaraRadera
 4. Ja himlen tar en annan ton och luften doftar annorlunda, den klarnar och bär ljuden så mycket tydligare. Rymden känns högre på något sätt... Jag tycker det är rätt skönt och livet går in i en lugnare lunk. Härlig solros du visar. Kom på att jag saknar de här :-) Silverpäronet ser så vackert ut bland sina kompisar och kommer bli jättefint med belysning i tänker jag.

  Ha det gott, Carina

  SvaraRadera
 5. Vackra bilder! Ljuset, ljudet och dofterna är annorlunda. Vi har en ny tid framöver. En andra blommning :) vi har haft lite regn idag. Men det fuktar bara den torra jorden. Tur att regn tunnan blev full, men det blir mycket att bära. Önskar en forsatt trevlig helg!

  SvaraRadera
 6. Superfin röd solros, gillar de röda nästan mer än de gula faktiskt. Jag har ju turen att jag gillar alla årstider, en i taget, uppskattar den vi är i och längtar till nästa. Och ja, jag längtar till vintern också. Fast inte än förstås! :) Kram Kristina

  SvaraRadera
 7. Jätte fin solros! Lycka till med träffen:)

  SvaraRadera

Tack för att du vill lämna en kommentar, det uppskattas må du tro! /Hanna

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...