måndag 29 juli 2013

Kors i taket!

Idag har det regnat i Malmö! För första gången på en månad kom det minsann en liten skur. Mycket välbehövligt, men knappast tillräckligt så knastertorrt som det är nu. Det ser ju rentav frodigt ut på bilden...Kärleksörten 'Matrona' har börjat blomma, höstsilveraxet och höstanemonerna har knopp och de första vipporna har visat sig i elefantgräset. Nog är det sensommar alltid.


Skördetid är det också. Vi har varit borta några dagar igen på vackraste ön, och sen vi kom hem i söndags har vi mumsat på zucchini, vinbär, morötter och tomater så det står härliga till. Jag har gjort krusbärssaft och bakat vinbärskaka idag medan regnet föll därute, en välbehövlig paus från strandlivet så här de sista dagarna av semestern.Rostiga snigeln ser närmast förvånad ut över att få några regnstänk på skalet. Trädgården har väl nästan glömt hur det känns att bli vattnad på naturligt sätt, bara vattenspridaren har synts till den här sommaren.

En regnstänkt 'New Dawn'. Den här sommaren har rosten inte alls varit lika svår på den, på grund av värmen antar jag. Inga mygg har vi heller, och inga sniglar. Bara dag efter dag med värme och sol, bad och grillande, lata morgnar och sena kvällar. Vi har haft en sådan fin semester och än är den inte slut!


Ett litet katt-trauma har vi dock haft. Vi trodde vi hade förlorat vår käraste lilla kisse som inte syntes till när vi kom hem från vår senaste semestertripp igår. Kattvakterna hade inte heller lyckats locka fram henne, och under några timmar fruktade vi det värsta. Gissa om vi blev glada sent i går kväll då hon dök upp på vår trappa, högljutt jamande. Som om hon ville säga: "Gud vad ni håller på och ropar och har er, det har ju varit trettio grader varmt i flera dar - ni kan ju få värmeslag! Fattar ni inte att jag bara låg och svalkade mig nånstans???". Jag tror hon är rätt trött på sin stimmiga familj ibland och idag när det började regna häckade hon hellre i växthuset än att behöva trängas med oss. Men det spelar ingen roll, för hon är en av oss och så hoppas jag det förblir länge, länge än.

Medan det regnade åkte vi och köpte färg, så nu ikväll ska det målas. Jag älskar semester, låt infallen komma och förverkliga dem direkt - då trivs jag som bäst!

Ha en fin kväll alla!

10 kommentarer:

 1. SÅ bra att kissekatten kom tillbaka. Man fäster sig ju så vid djuren.

  Inte så mycket regn här idag men i natt kom en välbehövlig skur. Fem droppar har kommit nu ikväll men det gör varken till eller från. Mer behövs!

  Skördar gör vi här också. Bär av olika slag, bönor och rödbetor mm. Så gott så gott!

  Kram

  SvaraRadera
 2. Då åkte vi förbi varandra. Sitter i vardagsrummet och blickar ut över havet. Det är vackert!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 3. Ja, visst känns det lite löjligt att ropa så och så kommer de tillbaka när man minst anar? Grejen med våra katter är att de gäääärna huserar i grannens garage och trots att grannarna är gulliga och kontrollerar garaget innan de låser, så är det ju lätt att de blir instängda, vilket har hänt några gånger. Så nu, om de är borta mer än ett dygn så går jag alltid ner till grannen och ber honom öppna garaget...;-)

  Kram o hej!

  SvaraRadera
 4. Det var några ynka droppar där kom, knappt 1 mm, men nu är varje liten vattendroppe så hjärtligt välkommen. Så fint du har det, så tät och fin rabatten är på förhållandevis kort tid. Härligt!

  Bra att kissekatt gick hem till slut, familjemedlemmar vill man ju helst veta var de är.

  Kram

  SvaraRadera
 5. En härlig tillvaro! Och tur att sura missen ändå mår bra. Vi går i något slags solstingsmode allihop här, stirrar och stirrar på yr.no och hoppas på regn. Fast egentligen har vi det ju väldigt bra, gör som ni gör. Tar dagen som den kommer. :-)

  SvaraRadera
 6. Tror att katter vill markera lite....var har ni varit och lämnat mig ensam...nu ska ni få vara oroliga en stund....Kloka djur är de!

  SvaraRadera
 7. Åh vilken söt kisse, skönt att hon kom hem :) Vi har också haft regn, skönt för innan dess regnade det senast vid midsommar. Ha en fin dag! Mvh. Miriam

  SvaraRadera
 8. Ja, det ser verkligen frodigt och fint ut i din trädgård. Så skönt att katten kom tillbaka. Liksom regnet. Jag målar också, men inomhus. Gäller att passa på när vädret tillåter.

  Det bidde ingen tur till Öland denna sommar, men jag har sparat den fantastiska infon jag fick. Någon gång ska det bli av!

  Kram Eva

  SvaraRadera
 9. Vi har fått 10+10 mm de senaste dagarna och det har varit mer än välbehövligt! Gräsmattan börjar snabbt pigga på sig och allt känns lite fräschare igen! Fint hos dig som vanligt:-)

  kram louise

  SvaraRadera
 10. Kära Hanna, det låter precis som du fått den underbara semester som du förtjänar! :) Hoppas den fortsätter lika härligt. Och skönt att lilla Klara kom hem som hon skulle. Blir alldeles vansinnigt orolig om inte kissarna kommer när jag ropar.
  Massa varma kramar!

  SvaraRadera

Tack för att du vill lämna en kommentar, det uppskattas må du tro! /Hanna

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...