måndag 29 juli 2013

Kors i taket!

Idag har det regnat i Malmö! För första gången på en månad kom det minsann en liten skur. Mycket välbehövligt, men knappast tillräckligt så knastertorrt som det är nu. Det ser ju rentav frodigt ut på bilden...Kärleksörten 'Matrona' har börjat blomma, höstsilveraxet och höstanemonerna har knopp och de första vipporna har visat sig i elefantgräset. Nog är det sensommar alltid.


Skördetid är det också. Vi har varit borta några dagar igen på vackraste ön, och sen vi kom hem i söndags har vi mumsat på zucchini, vinbär, morötter och tomater så det står härliga till. Jag har gjort krusbärssaft och bakat vinbärskaka idag medan regnet föll därute, en välbehövlig paus från strandlivet så här de sista dagarna av semestern.Rostiga snigeln ser närmast förvånad ut över att få några regnstänk på skalet. Trädgården har väl nästan glömt hur det känns att bli vattnad på naturligt sätt, bara vattenspridaren har synts till den här sommaren.

En regnstänkt 'New Dawn'. Den här sommaren har rosten inte alls varit lika svår på den, på grund av värmen antar jag. Inga mygg har vi heller, och inga sniglar. Bara dag efter dag med värme och sol, bad och grillande, lata morgnar och sena kvällar. Vi har haft en sådan fin semester och än är den inte slut!


Ett litet katt-trauma har vi dock haft. Vi trodde vi hade förlorat vår käraste lilla kisse som inte syntes till när vi kom hem från vår senaste semestertripp igår. Kattvakterna hade inte heller lyckats locka fram henne, och under några timmar fruktade vi det värsta. Gissa om vi blev glada sent i går kväll då hon dök upp på vår trappa, högljutt jamande. Som om hon ville säga: "Gud vad ni håller på och ropar och har er, det har ju varit trettio grader varmt i flera dar - ni kan ju få värmeslag! Fattar ni inte att jag bara låg och svalkade mig nånstans???". Jag tror hon är rätt trött på sin stimmiga familj ibland och idag när det började regna häckade hon hellre i växthuset än att behöva trängas med oss. Men det spelar ingen roll, för hon är en av oss och så hoppas jag det förblir länge, länge än.

Medan det regnade åkte vi och köpte färg, så nu ikväll ska det målas. Jag älskar semester, låt infallen komma och förverkliga dem direkt - då trivs jag som bäst!

Ha en fin kväll alla!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...