torsdag 11 juli 2013

Grattis bloggen - två år idag!

Idag är det exakt två år sedan jag startade min blogg! Det var en julidag 2011 som jag satte igång den sommarens projekt, att förverkliga min dröm om en egen trädgårdsblogg. Åtskilliga timmar lades ner under sena nätter den där sommaren innan jag hade lärt mig hur man gjorde och det såg ut som jag ville.


Sedan dess har det hänt mycket, både i bloggen, trädgården och livet. Och aldrig hade jag kunnat tro att bloggen skulle betyda så mycket! Det började ju mest som ett sätt för mig själv att dokumentera det vi höll på med, men blev snabbt så mycket mer. Jag har blivit rejält fotointresserad, fått ny skriv-energi och sett min trädgård med nya ögon. Bloggen har hjälpt till att ge inspiration till fler och fler projekt, skrivandet har givit mig kraft när tillvaron varit tung och genom bloggandet har jag kunnat hålla liv i trädgårdstänkandet även på vintern. Ja, den har berikat mitt trädgårdsliv på så många sätt och jag är så glad att jag tog steget den där kvällen för två år sedan.


Men allra roligast har det ändå varit att få en massa nya vänner, fantastiska trädgårdsmänniskor från när och fjärran som jag garanterat aldrig hade träffat om det inte var för bloggen. Jag är så tacksam och glad för varje följare, varenda kommentar och sidvisning. Det är fantastiskt att ni vill hänga här och ta del av min trädgård, och era glada tillrop, goda råd och komplimanger ger mig så mycket energi och glädje. Så tack, av hela mitt hjärta!


Idag på självaste bloggfödelsedagen får ni hänga med in bakom huset, för det är där, på hemliga uteplatsen, som det händer grejer just nu. Här har det tagit tid att få till det, må ni tro. När vi flyttade hit var det bara betongöken, kvadratmeter efter kvadratmeter med billigaste och tråkigaste betongstenen som finns. Vi började med att försöka lätta upp det lite genom att ta upp rundlar och göra två små lavendelrabatter. Just nu blommar de som allra finast, och doften slår upp varje gång jag går in i trädgårdsförrådet.


Förrådet är rätt så fult egentligen, men vi har gjort vad vi kunnat för att fixa till det. De tråkiga fönstren har vi täckt med tyg för att man ska slippa titta in på gamla cyklar och bråte, och det blev rätt bra ändå. Mexiteglet har vi målat för att matcha huset som vi vitputsade i samband med utbyggnaden hösten 2011.


Senaste projektet i den här delen av trädgården är som ni vet att täcka över grannens trista gunnesbostängsel med pilmatta, och här är ett par bilder till på det färdiga resultatet.Trädäcket vilar på reglar direkt på betongstenarna, och det gjorde verkligen stor skillnad att få dit det. Nu har vi äntligen fått vår ombonade, insynsskyddade hörna på baksidan, där man kan hänga i hammocken och dingla med benen en stund. Jag sitter förvisso inte still så ofta när jag är ute i trädgården, men brukar söka mig hit när jag pratar i telefon. Gillar den här platsen mycket!

Dagen till ära har den första rosenskäran slagit ut på trädäcket, och jag kan konstatera att det går utmärkt att odla dem i kruka också. Dessutom håller maken på med ett nytt litet projekt här bakom, som ni får se mer av inom kort.

 Här har också nyligen flyttat in en fin vimpel från bagerica.se. Duktiga Erica syr både vimplar och en massa andra snygga och roliga saker, som mjuka leksaker, väskor och  necessärer - många av dem efter beställning. Så min vimpel har jag valt färgerna till själv, för att den ska matcha växter och möbler i mitt sköna hörn. Jag är så nöjd med den, och tänkte fira tvåårsdagen genom att ge er möjlighet att vinna en egen, i färger som du väljer själv. Titta in här på bloggen imorgon, så vankas det en jubileumsutlottning i samarbete med bagerica.se. Missa inte det!

Och hurra igen för alla som hittat hit under de två åren - stor kram till er!

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...