lördag 6 juli 2013

Det blev en kornell!

För ett par veckor sedan dog ju plötsligt min vingbenved, som stod i den nya rabatten, oförklarligt. Jag grävde upp den men kunde inte se några konstigheter vare sig på rötterna eller i jorden. Kanske kände den sig oälskad? Den var ett reafynd, inhandlat utan eftertanke och nedgrävd utan någon större entusiasm från min sida. Visst var den fin, men ingen favorit. Hur som helst, när den försvann blev det ju ett stort hål i rabatten och vad skulle jag nu fylla det med? Ett mycket angenämt problem för alla trädgårdstokar...


Som så många gånger förr fick jag inspiration från mina bloggläsare. Den här gången var det Malin med fina bloggen I min trädgård som tipsade om att sätta en kornell, 'Ivory Halo'. Nu hittade jag inte just en sådan, men väl en vitbrokig 'Elegantissima' som jag är så nöjd med.


Den blir nog bra där, mitt emellan den japanska lönnen och carmencitarönnen. Med sina ljusa blad lyser den upp rabatten och de fina röda stammarna kommer förhoppningsvis göra trädgårdsvintern lite roligare. Och så ger den både bredd och höjd mot gatan vad det lider, och det behövs. Så tack snälla Malin för att du fick in mig på det spåret! Tänk, tidigare tyckte jag att korneller var lite tråkiga. Hur kunde jag tycka det?


På tal om bloggvänner, nu blommar sommarljuset som jag köpte på Löddeköpinge plantskola när jag var där med Hélena och Anna-Karin. Det är en hel månad sedan redan, tänka sig. Det här är redan en favorit hos mig där den står och förgyller vår uteplats. Så skir och så vacker ihop med 'New Dawn'-rosorna. Jag tycker den är hur fin som helst och tänker sikta på att försöka övervintra den, det kan tydligen gå här nere i zon 1.Vi har haft en sån härlig kväll där på uteplatsen, blommorna blommade, fåglarna sjöng och vattenspridaren strilade medan jag och maken svalkade oss med varsitt glas rosé efter en svettig dag på stranden. Och så har vi varit på loppis, det är ju bland det roligaste man kan göra på semestern, tycker jag! Många fina fynd blev det. Och imorgon fortsätter den, den ljuva semestern... Härliga tider!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...