lördag 20 juli 2013

Att komma hem till trädgården


Att vara borta från trädgården mitt i högsommaren är alltid lika spännande. Hur ser det ut när man kommer hem? Vi har just landat hemma efter en härlig vecka i Bohuslän, med salta bad från klipporna, fest på färska räkor, besök på Nordiska Akvarellmuseet och skulpturerna i Pilane och mycket mer. Verkligt sköna dagar har vi haft, men det hindrade inte mig från att ändå längta efter min trädgård. Jag visste ju att jag skulle missa en hel massa medan jag var borta.


När vi åkte var den allra första luktärten precis på väg att slå ut, och nu efter flera dagar av riktig högsommarvärme blommar hela spaljén och sprider sin underbara doft över hela trädgården. Årets sort heter
'Mrs Collier' och är härligt cremevit. Ingen sommar utan luktärter - som jag älskar dessa blommor!


Solhattarna har också slagit ut i mängder medan vi var borta. Och vet ni - det blev som jag trodde, att med solhattarna kom fjärilarna! Jag har redan sett flera stycken sedan vi kom hem, och blev så glad. Sedan hade förstås gräsmattan vuxit sig hög, men allting är grönt och fint tack vare några goda vänner som bott här medan vi var borta. Och vaktar man hus åt en trädgårdsgalning mitt i sommaren, ja, då är det vattna som gäller. Tack P, S och A för hjälpen!

Imorgon förmiddag drar jag vinnaren i utlottningen av flaggvimpeln - än finns tid att vara med!

9 kommentarer:

 1. Låter som ni har haft en riktigt härlig vecka! Visst är det spännande att komma hem efter en resa och se vad som har hänt? När man får det där tidsavbrottet ser man hur mycket som verkligen händer på några få dagar. Tur ni har haft husvakt och vattningshjälp! :) Så söt luktärt du har förresten, tyvärr grodde en (1) av 12 sådda frön hos oss i våras, och den ville sig aldrig så i år är vi utan luktärtor. Hoppas de gror bättre nästa år! Kram Kristina

  SvaraRadera
 2. Kan förstå att du längtat efter trädgården och undrat vad som hänt där. Skönt att ni hade husvakt som kunde vattna.
  Dina solhattar är så fina. Mina har alltid stått så illa till och blommat klent. I går flyttade jag dem så nu är det väl tveksamt om de två blommor som finns kommer orka slå ut. Bättre till nästa år hoppas jag.
  Fjärilarna har kommit hit, även utan solhattar. Det är bolltistlarna och lavendeln som lockar och nu har den första fjärilsbusken också börjat slå ut så smått. Glad är jag!

  Kram

  SvaraRadera
 3. Vilken fin trädgård och vilket arbete ni lagt ned. Spännande är det att komma hem efter frånvaron.....se allt som hänt .....allt färändras ...allt lever. Själv har jag en kolonistuga .....med 300 kvm tomt. Har nyss kommit hem därifrån och tittar in lite här . Du tar fina bilder ...jag funderar på en bättre kamera ...men vet inte vad man ska skaffa sig...blir villrådig. Vad använder du ?? Ha dä gôtt //Catarina

  SvaraRadera
 4. Välkommen hem, kära Hanna! Det syns på bilderna att ni har haft det bra. Bilden på Astrid var ju bara fööör söt. :)
  Jag missade att så mina luktärtor i våras. Och nu är det ju alldeles för sent.. :( Kanske måste jag köpa bara en liiiten planta. Det är ju som du säger - ingen sommar utan luktärtor.
  Kraaaam!

  SvaraRadera
 5. Det är ju alltid en speciell känsla att komma hem till trädgården :-) Tänkte på dig idag när jag läste din första kommentar på min blogg...blev lite nostalgisk och fick Hannalängtan. Hoppas allt är bra med dig och familjen, det ser så ut :-)
  Bamsekram Hélena

  SvaraRadera
 6. Vi är gärna trädgårdshjälpare igen! Vi njöt verkligen av er trädgård och det var med ny energi och inspiration som vi kom hem till vår egen vattning och klippning. Idag gick det mesta av bara farten - hann t o m med lite nyplantering i kruka, stenläggning i grönsakslandet och tigga nävor hos grannen :) Av mina luktärter (3 sorter) har nu 2 börjat komma upp...Men så orkar jag ju inte förodla och bor inte i zon 1, så det kanske inte är så konstigt :) Ha det gott så hörs vi!

  SvaraRadera
 7. Härligt att ta den där "nysskommithemrundan" och uppleva vad som hänt...
  I år saknar jag luktärter i trädgården och din vackra bild fick mig att sakna dem än mer...
  Nästa år så... Men nu får NUET vara huvudsaken.
  Allt gott!
  /Katarina

  SvaraRadera
 8. Det är alltid extra spännande att komma hem när man varit borta på sommaren. Har också svårt att vara utan luktärter. Mina vita har inte slagit ut ännu, men det beror nog mest på att jag testar att låta dem växa på en ganska skuggig plats.

  Det låter som en riktigt trevlig resa ni varit på!

  Kram
  Charlotte

  SvaraRadera
 9. Åh det är verkligen mysigt att komma hem till sin trädgård. Mina Luktärtor har inte slagit ut än. Längtar efter doften... Soliga hälsningar Garden by Miriam.

  SvaraRadera

Tack för att du vill lämna en kommentar, det uppskattas må du tro! /Hanna

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...