lördag 20 juli 2013

Att komma hem till trädgården


Att vara borta från trädgården mitt i högsommaren är alltid lika spännande. Hur ser det ut när man kommer hem? Vi har just landat hemma efter en härlig vecka i Bohuslän, med salta bad från klipporna, fest på färska räkor, besök på Nordiska Akvarellmuseet och skulpturerna i Pilane och mycket mer. Verkligt sköna dagar har vi haft, men det hindrade inte mig från att ändå längta efter min trädgård. Jag visste ju att jag skulle missa en hel massa medan jag var borta.


När vi åkte var den allra första luktärten precis på väg att slå ut, och nu efter flera dagar av riktig högsommarvärme blommar hela spaljén och sprider sin underbara doft över hela trädgården. Årets sort heter
'Mrs Collier' och är härligt cremevit. Ingen sommar utan luktärter - som jag älskar dessa blommor!


Solhattarna har också slagit ut i mängder medan vi var borta. Och vet ni - det blev som jag trodde, att med solhattarna kom fjärilarna! Jag har redan sett flera stycken sedan vi kom hem, och blev så glad. Sedan hade förstås gräsmattan vuxit sig hög, men allting är grönt och fint tack vare några goda vänner som bott här medan vi var borta. Och vaktar man hus åt en trädgårdsgalning mitt i sommaren, ja, då är det vattna som gäller. Tack P, S och A för hjälpen!

Imorgon förmiddag drar jag vinnaren i utlottningen av flaggvimpeln - än finns tid att vara med!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...