onsdag 12 juni 2013

Väntan och semesterlängtan

Nu vill jag ha semester! Nu, nu, nu!!! Den där långhelgen med alla trädgårdsroligheter fick igång mina tankar och nu är det så mycket jag vill göra i trädgården att jag inte har tid att jobba mer! Inte på några månader i alla fall. Jag vill bara vara i min trädgård, behöver vara där för att få utlopp för alla mina tankar. Och så vill jag sova många tupplurar i hammocken vid klätterhortensian...


Och plocka många, många buketter med sommarblommor. Nu har den första rosenskäran slagit ut, men bilden gör inte färgen rättvisa, tyvärr. Den ser så gräll ut här, men i själva verket är den jättefin mot den mörkrödbladiga japanska rönnen som växer bredvid. 


Jag vill gå omkring på mina grusgångar och bara lyssna på knastret... allra bäst tycker jag om det på morgonen, och det ska bli så skönt att kunna dra ut på morgonrundan hur länge som helst istället för att bara snabbt ta sig en liten omväg på väg till brevlådan och morgontidningen. Och dricka morgonkaffe därute varje dag, det vill jag också.

Jag vill ligga på min mjuka sköna gräsmatta och spana på moln och flygplan. Jag brukar bära ut en hög med kuddar och så ligger jag där och bara glor ut i det blå... Så där som man bara kan göra när man haft semester ett par veckor och är härligt dagvill och helt obrydd om att det finns en vardag långt därframme någonstans.


Jag längtar efter att se mina mörkröda solrosor blomma. Idag såg jag den första knoppen, och nu vill jag vara ledig så att jag får pyssla om dem riktigt ordentligt. Visst är de väl vackra med sina mörkröda bladnerver?Och så längtar jag extremt mycket efter att få skörda mina första zucchini från odlingen på komposten och de allra första små gurkorna från mitt allra första växthus. Ja, jag behöver vila, pyssla, umgås, leka och bara vara.

Två veckor till... på något sätt ska det gå!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...