måndag 3 juni 2013

Finn ett stort fult grönt fel


Så har den då flyttat in hos oss till sist, studsmattan. Enormt stor, fyra meter i diameter. Alla i familjen är överlyckliga, utom jag. Ja, möjligtvis kissen också... Vi har diskuterat och velat, det har tjatats och bönats i månader och år.


Jag vill förstås som alla mammor att mina barn ska ha så kul det bara går, och till den kategorin räknas studsmattehopp. Glädjen i deras ögon har lyst varje gång de hoppat på mina släktingars studsmatta, och länge, länge har de önskat sig en egen. Om de bara inte var så himla fula! Men jag föll till föga till sist när vi hittade en grön till hyfsat pris och konstaterade att den skulle få plats längst ner i trädgården och inte behövde stå mitt på gräsmattan. Hela kvällen har vi byggt, och imorgon blir det hopp-premiär. Jag suckar lite inombords men tröstar mig med att nu kanske det inte blir lika intressant på ett tag att plocka av varenda blomma? Och så tänker jag på hur otroligt glada de kommer att bli, och då blir jag också glad!


Annars är det en solig och vacker, men väldigt blåsig kväll här. Jättedaggkåpan håller på att slå ut, den är en av mina absoluta perenn-favoriter. Jag älskar den ljusgröna färgen och de vackra bladen. Förra året lärde jag mig också av Anna Vattenkanna att klippa ner dem rejält efter blomningen så får man nya blommor på sensommaren.

Silverarven har jag alltid tyckt är en rätt tråkig växt, den har fått mig att tänka på fantasilösa torra 70-talsplanteringar. Tills jag såg den i Katarinas underskönt vackra silvriga rabatt. Då ändrade jag mig tvärt och nu har jag den tillsammans med lammöra och lavendel, och den är hur fin som helst. Det är kul att man kan ändra sig, eller hur?


Kvällssol över silverpäronet i den nya rabatten. Det är som allra finast på kvällen, tycker jag. Den grå färgen bara lyser! Alliumbollarna har snart blommat över i den nya rabatten och snart är det solhattarnas tur. Snabba skiften i trädgården just nu, och bara några ynka veckor kvar till semester. Gick våren inte väldigt fort där på slutet?

Ha en fortsatt fin kväll!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...