måndag 24 juni 2013

En liten sorg men desto mer blomsterglädjeSå här extremt deprimerande ser min vingbenved ut helt plötsligt. För någon vecka sedan började den sloka, och jag vattnade men det hjälpte inte alls. Nu är den tvärdöd, mycket märkligt. Har ni någon teori? Det ser i alla fall ut som jag får fundera ut någon annan buske som kan passa i den nya rabatten. Suck, sådana här oförklarliga missöden hör trädgårdslivet till men är lika tråkigt varje gång det händer.


I ärlighetens namn ska jag dock erkänna att den där benveden inte var någon stor favorit, utan ett reafynd som slank med av bara farten en dag sen höst på plantskolan. Kanske kände den det på sig? Nåväl, tur att det finns så mycket sommarfägring att glädja sig åt istället, nu blommar det verkligen precis överallt. Och humlorna har fest i stäppsalvian så det står härliga till!

Och den gamla pionen blommar! Jag blir lika glad varje år, jag som trodde att jag aldrig skulle få se detta efter att ha hittat dem bortglömda i skuggan på husets norrsida när vi flyttade in. De flyttades fram i solen och sedan tog det ett par år. Men nu!


Sommarblommorna är också på gång, och årets första ringblomma 'Strawberry blonde' såg dagens ljus i midsommarhelgen. Både den och rosenskärorna har frösått sig själva sedan i fjol och det är så kul att de kommer tillbaka, och på oväntade ställen dessutom!


Bolltisteln och rosorna, rosorna och bolltisteln... jag vet att jag har visat dem många gånger förut, men det kan inte hjälpas. Jag blir ju nyförälskad i dem varje år vid den här tiden!


Igår var vi på stranden och badade för första gången i år. Och medan badkläderna torkar på bänken tackar alliumen definitivt för sig. Jag tycker att fröställningarna är så vackra så de får stå kvar.


Sist ut idag en av de mest efterlängtade av alla. Äntligen blommar lavendeln och nu kan semestern börja! Bara fyra arbetsdagar till, sedan är det jag som lägger mig i solstolen och bara luktar på mina blommor. Hur har mina läsare det, är det någon mer än jag som jobbar fortfarande?

Ha en riktigt fin fortsatt måndagskväll, med eller utan semester!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...