måndag 17 juni 2013

Bakom den hemliga dörren på Ting Ute & Inne


Så många härliga trädgårdar jag har haft chansen att besöka den senaste tiden! Alla så olika, och var och en präglade av personligheten hos den som skapat den. Och som om det inte var nog så dök det upp ett tillfälle till igår, trots att det inte var planerat. Jag och familjen hade ett spännande ärende neråt Trelleborg, mer om det så småningom, då vi passerade härliga butiken Ting Ute & Inne, och bestämde oss för ett spontanbesök. 



Det var som vanligt fullt av snygga trädgårdsprylar, och jag blev lite kär i ugglorna. Och de svartmålade bambupinnarna med sina silverklot på toppen hade jag inte heller tackat nej till.








Ting Ute & Inne är specialister på vattenblänk i trädgården och har en hel kollektion av olika små vattenpumpar och snygga fågelbad och annat. Nytt för i år var denna stilrena betongpelare med ett stilla vattenspel, så fin i all sin enkelhet. Vi brukar besöka det här härliga stället minst en gång per säsong för att kolla in alla fina saker, men igår visade det sig att det var något helt annat som drog. Hela gatan utanför var proppfull av bilar och det var nästan kö för att komma in.




Ibland är jag nog lite trög, ärligt talat, för Susanne hade ju tipsat mig i bilen hem från Tilia trädgård dagen innan om att det var Öppen trädgård på Söderslätt just igår. Ändå blev jag glatt överraskad då det visade sig att den hemliga dörren i butikens plank, där det vanligtvis sitter en skylt med texten "Privat" plötsligt stod öppen och det var fritt fram att gå rakt in i den privata trädgården bakom.


Den karaktäristiska stilen från butiken, med svarta stilrena detaljer och minimalistiska planteringar gick förstås igen även här, och det var så kul att få se det. Ännu en trädgård med sin egen prägel, just denna mycket genomtänkt in i minsta detalj.



Där fanns många smarta och snygga lösningar på hur man kan få trädgården att kännas större, som när en spegel smugits in i murgrönan bakom hammocken.



Murgrönan återkom överallt, minutiöst klippt och välformad. De här kloten var så fina, tycker jag, och helt klart ett alternativ för den som inte vågar plantera buxbom i sin trädgård längre.



En öppen uteplats med singel och stora skifferplattor, varma och sköna att gå på.



Överallt återkommer de svarta bambustolparna, och en och annan udda detalj som det här svartmålade gamla fartygstrossen som ligger hopringlad till en skulptur.


Rödbladiga växter fanns det också här och där, så vackra tillsammans med det svarta fatet och ett flytande ljus. Det är mycket rofylld trädgård, som ger lugn med sina få färger och sammanhållna stil.

Ja, det var en glad överraskning att få komma in där och i huvudet snurrade det snart av ännu fler idéer och ännu mer inspiration. Genast blev jag sugen på att titta in i några fler trädgårdar, trots att det inte alls var planerat, och vi åkte vidare till det nyöppnade Rustibusa café i Klagstorp. Där serverades den ljuvligaste äppelkaka och spelades livemusik under de vackra gamla träden, men just då jag skulle ta fram kameran fick Tage nog och ställde till en skrik-scen som snabbt fick oss att utrymma stället och åka direkt hem. Så kan det gå! Men kul var det så länge det varade och den korta stunden vi var där hann jag se att det var ett riktigt mysigt ställe som vi får besöka igen någon dag då blodsockret befinner sig på en stabilare nivå.

Men hur var det nu med den ursprungliga anledningen till Trelleborgs-turen? Ja, det är ännu en solskenshistoria på trädgårdsfronten, väl värd ett eget inlägg som kommer imorgon.

Ha en fortsatt fin måndagskväll!



10 kommentarer:

 1. Ja där fanns det mycket fint! Precis som i din vackra trädgård Hanna!

  kram louise

  SvaraRadera
 2. Så mye fint!. Tar den med til min hagefacebookside som du finner via min blogg. Til fleres oppmuntring :)

  SvaraRadera
 3. Så spännande!Jag har aldrig varit där men det ser fint ut. En trädgård helt olik min men absolut hämtar man inspiration och idéer ändå.

  Kram

  SvaraRadera
 4. Verkligen ett inspirerande ställe, det där!
  Jag jobbade i Trelleborg i 14 år och hann med många besök under mina år där.
  Kul att du fick en titt inne i "det allra heligaste"!
  /Anna-Karin

  SvaraRadera
 5. Wow! Vilken häftig och konsekvent genomförd trädgård. Inga kompromisser där inte! Så kul att få se!

  SvaraRadera
 6. Tack för inspirerande bilder!
  Och vilken "cliffhanger" du avslutar ditt inlägg med. Nu blev jag ju så nyfiken att jag måste hälsa på här hos dig i morgon också... :-)

  Kram // AH

  SvaraRadera
 7. Dom har det verkligen super fint och god smak.

  Kram Anna

  SvaraRadera
 8. Hittade just hit, så mycket vackert att se på. Jag kommer tillbaks ;)

  SvaraRadera
 9. Var också en runda i öppna trädgårdar men hoppade denna eftersom jag varit där tidigare. Kan tipsa dig om att några gånger/år har de inspirerande föreläsningskvällar här. Trevligt med dina bilder som en liten uppdatering från tidigare besök eftersom jag ej var där som sagt.

  SvaraRadera
 10. Men tack för tipset. Klot av murgröna. Varför har jag inte tänkt på det?! Det enkla är ofta det svåra...

  Ditt vass-staket kommer säkerligen bli toppensnyggt. Hoppas du lägger ut bilder så vi får se!

  Kram Tamara

  SvaraRadera

Tack för att du vill lämna en kommentar, det uppskattas må du tro! /Hanna

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...