torsdag 27 juni 2013

Ända in i kaklet


Det drar ihop sig till semester, men än återstår en dag på jobbet och den här veckan har känts lång. Fullt upp in i det sista, och känner jag mig själv rätt kommer jag börja min ledighet med att vara mer än lovligt trött. Som jag längtar nu efter lata dagar, tupplurar i hammocken och lata frukostar ute i trädgården. Just nu känns det som jag ligger efter, det bara blommar på och jag vill inget hellre än att bara få vara där i det gröna och lukta på blommorna. Som min söta lilla rosa doftpelargon, den ska jag minsann sniffa extra mycket på!

De senaste dagarna har det varit ostadigt väder här och nu får värmen gärna komma tillbaka. Annars blir det ju svårt att sova i hammocken, eller i solstolen, eller på stranden. Men dahliorna som jag köpte på Malmö Garden Show blommar så fint ändå, och jag gillar deras blekgröna mitt mot det vita. Vilken sort det är, det har jag dock som vanligt ingen aning om...


Kissen Klara är med mig på min lite kyliga kvällsrunda, som hon är alla dagar. Jag gillar hennes sällskap och jag tror hon gillar mitt. Men säker kan man ju inte vara, hon är trots allt en katt! Antagligen tycker hon att jag är rätt skum som går där och sniffar, medan hon håller på med viktigare saker som att bevaka luftrum och territorier.


Nere i fulhörnet har vi så smått börjat fästa pilmattan på det gamla stängslet, och det blir nog bra när det blir klart. Äntligen blir det lite mer ombonat där, det ser jag fram emot. Och det är också bra när man ligger och snarkar i hammocken! Heltäckande är det inte, men det gör grannens ogräs mindre synligt och jag gillar genomsläppligheten, som silar både ljus och vind.


De ursnygga mörka sockerärterna 'Shiraz' börjar mogna nu i sin pallkrage. Kanske verkar det fånigt att tycka en grönsak är snygg, men det är den ju! Och minst lika god som sina gröna sockerärtskusiner dessutom, så varför inte?


Till sist en bloggfråga. Det ryktas ju om att Google Friend Connect kommer att tas bort från 1 juli, och jag funderar på alternativen. Jag har personligen gillat mina små rutor med bilder på följarna, och blir alltid lika glad när det tillkommer någon ny. Alternativet är ju Bloglovin som verkligen är ett kanonbra verktyg för alla som läser många bloggar, men där syns ju inte följarna på samma sätt mer än till antalet. Man behöver i alla fall inte vara rädd för att tappa bort de bloggar man själv följer, det finns en funktion i Bloglovin som i ett klick flyttar över dem dit.

Hur ser ni andra bloggare på detta och hur har ni tänkt göra?

När vi hörs av nästa gång, då ni, då är jag en glad semesterfirare!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...