lördag 25 maj 2013

Nej, det är ingen vanlig dag...


Idag har Tage haft sitt första "riktiga" kalas, med inbjudna kompisar, korvgrillning och dans och mycket skoj. Regnet hängde i luften hela morgonen och det såg tveksamt ut om vi skulle kunna vara ute, men det klarnade upp och det blev ett trädgårdsparty till sist.


Ballonger och vimplar, serpentiner och glada tutor, alla viktiga ingredienser till ett lyckat kalas hade vi fixat. Och snart fylldes trädgården av förväntansfulla små gäster, lite blyga för varandra nästan först, trots att de ses på förskolan varje dag. Men snart var det fullt ös på festen!


Dagen till ära slog den första blomman ut i jättevallmon 'Coral Reef'. Visst är kronbladen för läckra när de vecklar ut sig likt en solfjäder? En kort stund in på kalaset blev frestelsen för stor för ett par av barnen som glatt bröt av den. Vem kan klandra dem, klart man vill plocka något så härligt! Och full av knopp är den, så det blir snart många fler blommor att njuta av.

Barnkalas är kul, men också bland det mest intensiva man kan ägna sig åt. Stundtals känns det lite som jag kan tänka mig att en åktur i en torktumlare skulle kännas. Lite matta är vi allt ikväll, maken och jag. Men däruppe i sovrummet sussar en nöjd liten kille som varit utklädd till prins hela dagen, och som somnade med orden "Mamma, det var ett bra kalas!". Bättre än så blir det inte.

Imorgon bitti drar jag vinnaren i min utlottning av de fina Fiskars-verktygen. Än hinner du vara med och tävla, så skynda, skynda!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...