lördag 4 maj 2013

Kvällsljus, sommarljus...

Igår när jag kom hem från jobbet kändes det som sommar i trädgården. Barnen for omkring som två färgglada fjärilar därute, stojande med sina kompisar. Kissen solade i en rabatt och maken hade lagt en flaska rosévin på kylning. Det mjuka kvällsljuset bäddade in allt i en varm skön ton, och plötsligt var det verkligen sommar i luften!

I den nya rabatten växer det för fullt. Eller ny och ny, nu fyller den ju snart ett år. Det ska bli spännande att se hur den blir i år, förra året var ju alla växter nya och lite taniga. Jag hoppas på frodig grönska sommaren lång.


Häggmispelhäcken längst ner mot gatan är inne på sin tredje vår, det var i maj 2011 vi planterade den. Första sommaren blev den hårt attackerad av hungriga duvor som kalasade på bären på det mest brutala sätt. Inget roligt! Men i år hoppas jag att den ska ta fart ordentligt. Och blomma kommer den att göra vilken dag som helst nu, och efter det tar snart det sommargröna bladverket över.


De mörklila tulpanerna ligger i startgroparna...

 ...och äppelträden likaså. Malmö är redan fullt av rosa och vita skyar, så underbart härligt att se!

 Också i köksträdgården är det fullt ös. Vinbären har kommit så här långt redan.

Och i rabarberlådan vibrerar det nästan av växtkraft. Den där enda rabarberplantan som växte här när vi flyttade hit alltså, oj, vad den har gett mycket glädje! Jag har delat den flera gånger, och den har vuxit lika explosionsartat i trädgårdarna hos grannar och goda vänner.


Dvärgsyrenen som jag köpte förra året har övervintrat fint i sin kruka och snart kommer den att blomma med sina söta små miniatyrklasar till blommor och sprida sin ljuva doft i pergolan. Jag har också gett bort dvärgsyrener flera gånger i inflyttningspresent - den funkar ju lika bra på en balkong som i en trädgård och det är roligt att kunna ha ett litet träd vart man än bor.
Silverpäronet knoppas för fullt, och det ska bli så roligt att följa det denna första vår hos oss. Vi planterade det ju mitt i hetaste sommaren i fjol efter att jag fått ett av mina infall. Snart ska det silvergröna bladverket kasta sin sirliga skugga på rabatten därunder, och då är sommaren här!

Ja, det var en underbar kväll igår och nu väntar en härlig helg med flera efterlängtade trädgårdsutflykter. Förvänta er små bildreportage därifrån!

Och ha en riktigt skön lördag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...