lördag 18 maj 2013

Kom liljor och akvileja


Första liljekonvaljen blommar i skuggrabatten! Åh, den där underbara doften... Liljekonvaljer och syrener, skolavslutning, Uti vår hage, fröken Birgit som skrev "Glad sommar" i en blomsterkrans på svarta tavlan, nystruken klänning och mamma som torkade bort en liten tår när sommarpsalmerna tonade ut över alla de stolta föräldrarna som samlats. Tänk så många minnen en doft kan väcka ändå! Och nu står jag snart där själv och är den där mamman som får ta fram näsduken när de sommarklädda barnen börjar sjunga. Hur gick det till? Aklejorna är på gång de också. Kanske slår de ut innan dagen är slut, för idag väntas ännu en sommarvarm dag härnere i Malmö. Konvaljdoften blandas av lukten från gräsklippare och grillar som kommer svävande över villaområdet och det är så härligt så det är inte klokt! 25 grader igår och idag ser det ut att bli lika varmt och skönt.


Här har ni nya rabatten sedd från vår yttertrappa. Silverpäronet blev verkligen så bra där i rabatten, och jag är också riktigt nöjd med hur 'Spring Green'-tulpanerna just håller på att bli avlösta av ett gäng jätteallium där bakom det lilla trädet. Jag älskar alliumbollarna, deras runda form är så snygg och så är det en sådan fröjd att de sprider sig så lätt. Jag har satt dem på tre olika ställen i trädgården och i år ser jag verkligen hur de första jag planterade i solrabatten för drygt tre år sedan blivit så många fler. Jippi!

Tulpaner är ju lite kinkigare. Jag lyckas i alla fall väldigt sällan få dem att blomma fint fler än ett år, sedan blir det mest en massa blad. Förra året testade jag till och med att gräva upp en del av dem, ta loss de små sidolökarna, placera ut dem igen och fjäska på med benmjöl. Men nej... Jo, en enda 'Queen of Night' står och svajar i en rabatt. Suck. Nej, det är väl bäst att göra som Claus Dalby och betrakta dem som ettåriga. Det blir förvisso rätt dyrt i längden, men tulpaner vill man ju ha!

Ja, det är en härlig dag här i Malmö, och om en liten stund ska jag cykla ner till stan och göra min sista insats som litet kugghjul i det enorma Eurovision-maskineriet. Vilken vecka det har varit och ännu återstår ju höjdpunkterna. Heja Robin!

Och till sist: Glöm inte utlottningen - klicka på bilden så kommer du dit!7 kommentarer:

 1. super smukke fotos og dejlig blog du har vil linke til dig på min. hav en skøn lørdag.

  xx dorte
  http://fastersnyttehave.blogspot.dk/

  SvaraRadera
 2. Vilken nostalgi och sa fint du beskrev skolavslutningen, precis sa, doften av liljekonvaljer, syrener och frusna ben (for visst var det val valdigt sallan varmt!) Kram!

  SvaraRadera
 3. eller ja, kanske inte doften av frusna ben...haha :-D

  SvaraRadera
 4. Superhärligt! Visst är det bra att alliumarna sprider sig? Jag såg i en tidning en varning för att de skulle sprida sig vilt! Ja, har man inte värre "ogräs" än så i sin trädgård kan man vara glad!
  Trevlig Eurovision!
  Kram
  Katarina

  SvaraRadera
 5. Underbara liljekonvaljer! Här är de inte riktigt så långt komna som dina men nästan.

  Robin har det stått mycket om i "vår" tidning. Det råder Robin-yra! Idag var det ett stort reportage från skolan jag jobbar på för han har gått där. Det var hans sånglärare som blev intervjuad. Heja Robin!

  Kramar

  SvaraRadera
 6. Ja liljekonvalj är verkligen försommar! Det ska jag ha i min lund en dag... kanske de snygga med randiga blad...?

  Jag älskar dina bilder, blir så himla inspirerad! Du har verkligen fått ihop det... Och här hemma känns det som en byggarbetsplats... Hur gjorde du när du planerade? Skissade du upp det eller har det vuxit fram efterhand? Vad var det viktigaste när du planerade din trädgård?

  Alltså ursäkta många frågor, men är själv i tagen att bygga upp min trädgård, och då är det så roligt att höra hur andra som inspirerar tänkte. Hoppas du svarar!

  Kram Malin

  SvaraRadera
 7. Så vackert och finstämt det är i er trädgård Hanna.
  Och visst är det lycka med silverpäronträd? Jag älskar mina två och har säkert skrivit det här förr ;)

  De tjusiga och ståtliga alliumbollarna sprider sig lätt. Alliumbebisarna ser ut som gräsfrön med en svart liten, liten plupp överst så de är lätta att missta för ogräs. Men också lätta att rensa bort om man inte gillar alliumskogar.

  Trevlig söndag!
  Kram Tamara

  SvaraRadera

Tack för att du vill lämna en kommentar, det uppskattas må du tro! /Hanna

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...