onsdag 1 maj 2013

Hej maj!

Vilken start på maj vi fick! Det har varit en helt underbar dag härnere i sydligaste södern och vi har varit ute i trädgården prick hela dagen. Gräset har blivit klippt för första gången i år och det doftar så otroligt gott och somrigt.
Och det är nästan så jag har kunnat se hur det har vuxit runt omkring mig medan jag höll på därute, nu bara spränger det gröna fram överallt. Mina jättevallmo som jag sådde förra året har redan kommit så här långt.


Och randgräset har på bara några dagar bildat en hel tuva. Hoppas att rotspärren håller! Det är en risk att plantera in denna invasiva växt i en rabatt, men jag tycker den är så snygg så jag vågar ändå. Fast den är nedgrävd i en hink för säkerhets skull.


Alliumknopparna skiftar redan svagt i lila. Efter kaninangreppen i mars är topparna på bladen uppätna, men det syns inte så mycket. Jag är mest glad att de inte satte i sig hela härligheten.Om bara någon vecka kommer häggmispelhäcken att blomma och lysa upp längs gatan med sina vita skyar. I växthuset börjar det bli trångt i takt med att frösådderna flyttar ut. Jag har skaffat ett fint nytt brickbord till med ett glatt gult stativ, från Indiska.


På trappan har penséerna fått sällskap av dotterns fina pärlplattor, som blivit tjusiga blompinnar. 

Solseglet fick komma ut idag, för det blev väldigt mycket sol i ögonen på uteplatsen ett tag. Ett av de säkraste tecknen på att det snart är sommar!En kär vän kom förbi och vi satt och babblade i solen i flera timmar. Vi bjöd på årets första rabarberpaj och hade det så bra. Av henne fick jag denna härliga kruka med penséer, i härlig blålila nyans. 

Till sist gick solen ner över knoppande rosor och det var dags att gå in efter en helskön dag. Nu kommer det gå i en rasande fart, och innan man hinner blinka är sommaren här. Tänka sig!

Just det, jag glömde ju tacka för era fina potatisodlartips. Vi satte våra potatisplantor idag i planteringssäckar, hinkar och en gammal bruksbalja. Vackert är det inte så jag hoppas det snart grönskar i värmen mot väggen. Men det är det värt, för vad kan slå smaken av hemmaodlade potäter?


 Hoppas ni haft en skön första maj. Och tur att det snart är helg igen, eller hur?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...