söndag 5 maj 2013

En skön dag i Slottsträdgården

Lördagen bjöd verkligen på härligt vårväder, men vi tillbringade den inte i vår egen trädgård utan i John Taylors. Ja, egentligen är ju Slottsträdgården alla Malmöbors trädgård, men det är ändå han som är trädgårdsmästaren. Och efter åren med Trädgårdsonsdag har han verkligen blivit trädgårdskändis, det märks så snart han visar sig i trädgården och alla huvuden vänds åt hans håll. Det måste vara rätt speciella förhållanden att jobba med horder av "fans" omkring sig hela dagarna!


Vårt besök ägde rum på dagen ett år efter jag skrev detta inlägg, och när man jämför syns det tydligt att våren är sen i år. Men hej vad det går undan nu, snart tror jag vi är ikapp!


Dom snygga kastanjestaketen syns överallt i Slottsträdgården, och vi känner ju igen dem även från tv-programmet där de bankade ner ett härom veckan. De är så fina där de står, och jag funderar febrilt på vart i trädgården jag skulle kunna klämma in några löpmeter kastanj... Några tusen tulpaner kommer snart att stå i full blom framför det.Mängder av stolt blommande kejsarkronor sprider sin inte alltför angenäma doft i vinden. Är det någon som vet vad det är för en mörkbladig snygging framför dem?


Magnolian blommar för fullt nu och tar som alltid andan ur en. Undrar om min egen därhemma någonsin kommer att blomma så här?


Slottsträdgården är verkligen en oas i Malmö och det är härligt att ha en sådan plats mitt i storstan. Det är ett otroligt populärt ställe, det märks inte minst när man ska parkera cykeln! Och man får vara beredd att stå i kö på caféet, så ha inte för bråttom om ni planerar ett besök. I växthuset kan man sitta på kvällen och mysa bland tomatplantorna.

På väg ut ur parken fastnade Tage vid fontänen. Hur härligt är det inte att ligga där på kanten och känna hur vattnet rinner mellan fingrarna efter en lång kall vinter?

Eller att cykla varv på varv runt parkens största träd, utan jacka och i nya vårskor?


På vägen hem passerar vi samma rabatt som jag beundrade i fjol vid samma tid, och den gör ingen besviken i år heller. Älskar man Thalia och bor i Malmötrakten så är det ett hett tips att ta en sväng förbi parkentrén vid casinot, för nu blommar de som allra vackrast. Och i enorma mängder!

Nästa besök här blir om en knapp månad, när det är dags för Malmö Garden Show. Jag hoppas på sällskap av Åsa precis som i fjol, och förhoppningsvis springer vi på några fler bloggare i vimlet. Vilka ska dit?

Nu väntar en söndag med mera utflykt och mera trädgård. Ha en bra dag därute i det gröna!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...