onsdag 29 maj 2013

Den bedårande lilla Carmencita


Mitt bloggande har verkligen fört med sig en massa roliga och oväntade saker. Jag har fått en massa nya vänner, träffat folk jag aldrig skulle träffat annars, bytt frön och utbytt tips och råd. Och ett nytt träd i trädgården! Det har nu gått drygt ett och ett halvt år sedan jag "ärvde" den vackra lilla carmencitarönnen av Maria som har en av mina favoritbloggar, Almbacken .
Maria undrade i en bloggkommentar häromveckan hur det är med lilla Carmencita? Och svaret är som ni ser alldeles utmärkt, översållad med små vackra vita blommor står den så fint mitt i min nya rabatt.


Vill man ha ett skirt litet träd är carmencitarönnen ett bra val. Vackra höstfärger får den också, och söta små bärklasar. Det är lite som ett dockskåpsträd, så litet och näpet är det. Att sätta ett litet träd i en rabatt ger höjd och hjälper till att skapa rumslighet.


De röda bladskaften är också fina, och de går så bra ihop med min japanska lönn och mörkbladiga alunrot som växer i närheten.
Här kan ni läsa hur det gick till när Carmencita flyttade in hos oss. Tack Maria för att du lät oss ta hand om ditt lilla träd!


Till sist kan jag inte låta bli att visa ännu en bild på Carmencitas ståtliga grannar. Just nu är mina allium som allra, allra finast. En härlig syn, eller hur?

Nu ska jag ut och klippa gräset!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...