onsdag 8 maj 2013

Bönhörd!

Ibland får man precis det man önskar sig! För bara några timmar efter att jag skrev gårdagens inlägg där jag berättade att jag redan hade behövt vattna mina torra rabatter så föll årets första ljumma vårregn.

Jag vaknade till tidigt i gryningen av att det åskade därute och smattrade rejält på taket. Jag älskar åskväder och låg där och myste och lyssnade på mullret en lång stund innan jag somnade om.


Och sedan den härliga känslan några timmar senare när jag kunde kliva ut i min regntunga, prunkande, doftande trädgård där alla växter sträckte extra mycket på sig efter regnet och allt var täckt av tusentals små droppar.


Glanskörsbärets späda blad stod så fint mot den åskblå himlen. Innan helgen är till ända kommer det att ha slagit ut sina blommor för första gången här hos oss. Dripp dropp på häggmispelblommorna, och dripp dropp från äppelblomsknopparna...


Minsta lilla äppelträdet med sin knotiga stam, extra vacker när den är våt. Det är bara drygt 1,5 meter högt och alldeles bedårande när det blommar. Någon dag till i den här värmen så är det dags!


Det finns knappt något jag gillar så mycket som den där rena luften precis efter ett uppfriskande regn. Gräsmattan är grön och frodig och känslan när man för första gången på säsongen sätter sina bara fötter på det mjuka gröna på väg ut för att hämta morgontidningen är obeskrivlig. Hoppas att vi får en säsong med många sådana morgnar men desto soligare dagar!

Nu väntar en härlig långhelg, och jag tänker vara i trädgården varje vaken stund. Och känner jag de flesta av mina bloggläsare rätt så gör ni nog detsamma. Eller hur?

7 kommentarer:

 1. Här fortsatte regnet ösa ner hela dagen, men det är uppehåll nu. Håller med dig om känslan efter regn, det känns som växterna sträcker lite extra på sig och doften är ljuvlig.
  Vi åker till landet över långhelgen, så det blir inget trädgårdsarbete här hemma.
  Ha en fin helg.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 2. Mycket trädgårdstid ska det bli under fyra lediga dagar. SÅ grönt det blivit idag! Även här kom det bra regn.

  Ha sköna dagar!
  Kram

  SvaraRadera
 3. Vakkert og vårlig. Det er så deilig duft av jord etter vårregn. Anne

  SvaraRadera
 4. Dripp, dropp här också! Och jag som skulle måla staketet...Jag får hitta på annat trädgårdspyssel...

  SvaraRadera
 5. När det inte droppar för många dagar i rad är det ju faktiskt skönt med regn.Och så här års hjälper det ju de stackars allergikerna att stå ut med livet.Här har ännu bara droppat glest och lite "halvhjärtat", inte så det syns i vattenmätarna.Men det kommer kanske mer? Ha en skön helg!

  SvaraRadera
 6. Ofta klagar vi när det regnar, men regn är ju behövligt för trädgården som du säger :-) Skönt att slippa vattna. Här är det en ömsom mulen och regnig dag. Behövlig. Även om man förstås helst vill ha sol.

  Kram
  Charotte

  SvaraRadera
 7. Visst behövs det regn! Här har det kommit drygt 10 mm i olika skurar i dag. Nu skiner solen igen! Ha en skön ledighet i din välskötta och fina trädgård!

  kram louise

  SvaraRadera

Tack för att du vill lämna en kommentar, det uppskattas må du tro! /Hanna

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...