tisdag 21 maj 2013

Bara regn hos mig...


Det regnar och det regnar över Malmö nu ikväll, och jag är glad för varenda droppe. Förra våren och försommaren var extremt torr här, vilket resulterade i en bladlusinvasion som jag hoppas aldrig behöva uppleva igen. Så låt det regna! Dagens nykomling i trädgården är årets första blomma hos flocknävan.


Min klematis 'Miss Bateman' kommer att blomma vilken dag som helst. Förhoppningsvis lagom till helgen, då en liten kille ska ha sitt första egna kalas. Då kan gästerna gärna få bli välkomnade av dessa stora vita vackra blommor.

Droppar som fastnat i "morrhåren" på jättevallmon 'Coral Reef'. Jag frösådde den förra våren och fick då en enda ynka blomma på samtliga plantor. I år ser det mer lovande ut, och den är ju för härlig med sina enorma blommor. Återstå att se om den blir fin tillsammans med spansknävan som står precis bredvid, eller om de rosa färgerna kommer att skära sig mot varandra. Sådant vet man aldrig förrän man testat!


På mina två blåregnsplantor är det rena ketchupeffekten i år. Först kom inga blommor, och sen kom inga blommor och till sist kom alla blommorna på en och samma gång! Pergolan kanske till sist får bli blåregnstak, som jag hoppats. Och så kan jag äntligen börja kalla min gata till Wisteria Lane, hihi...

Påminner ännu en gång om min utlottning - passa nu på att vara med och tävla om ett set med finfina trädgårdsredskap från Fiskars. Klicka på bilden nedan så kommer du dit.


Ha en fortsatt fin kväll! Och imorgon ska det visst bli ännu mer regn -  inte mig emot!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...