lördag 6 april 2013

Så blev det en trädgårdsdag till sist!

Ledig lördag, strålande sol och trädgårdsväder, det var inte igår direkt. Äntligen går det att dra igång därute igen, och dagen inleddes med en tur till Plantagen för att köpa jord. Och där kryllade det av penséer, så det blev ett helt gäng till. Jag är så svältfödd på blommor nu att det var helt omöjligt att låta bli. Härligt att se något som blommar och är grönt som kontrast till allt fjolårsvisset!

Jag slog också till på ett drivhus till en av pallkragarna i min lilla köksträdgård. Har spanat på något liknande länge, och nu när det finns ett snyggt i svart så var det dags. Någon vecka till behöver nog jorden reda sig, för det är fortfarande lite fruset i jorden. Men sen ska jag så sallad, rädisor och ruccola och under det skyddande taket hoppas jag att det ska gå snabbt att få fram säsongens första.


Utemöblerna fick komma ut idag och uteplatsen fick sig en omgång med kvast och vattenslang. Smakar kaffe någonsin så gott som i den första vårsolen? Koltrasten, min trogna lilla trädgårdskompanjon, har börjat sjunga och dessutom drog två stora sträck med tranor förbi där uppe i det blå. Deras rop fyllde luften och fick till och med de vilt lekande vårystra barnen att stanna upp och lyssna.

Det spirar och det gror därnere under det vissna bruna. Daggkåpans blad vecklar ut sig som små solfjädrar. 


Irisarna blommar mer och mer och är bara så fina. Det behövs färg efter den långa gråa vintern och de levererar verkligen. Mindre kul är dock kaninernas framfart de senaste veckorna: så här såg det ut i skuggrabatten i morse. Dessutom hade de satt i sig nästan alla mina krokus. Eländiga små snyltare! Hoppades att katten skulle skrämma bort dem, men det verkar ju gå sådär. Någon som har något bra kaninskrämmartips?
Det var en härlig dag därute och även om jag uttryckt min stora längtan hela vintern var det ju först när jag stod där med jordpåsar och spade som jag fattade hur enormt mycket jag har saknat det. Äntligen är väntan slut!

Det här inlägget är för mig helgglädje när den är som bäst. Titta in hos Vivi och se vad alla andra trädgårdstokar har för sig.

Med hopp om mer sol imorgon!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...