söndag 28 april 2013

Konsten att bli av med troll

Så drog vi då igång vårt pinn-projekt, fulla av inspiration efter att ha bläddrat fram och tillbaka i Pinn-boken. Vi hade som tur var redan de viktigaste råvarorna hemma. Pinnar är ju rätt väsentligt och som tur var lade vi på oss ett lager när vi var ute och knallade i skogen vid Bulltofta senast.

Sprayfärg är också bra att ha hemma när man är en sån som kan få ett infall när som helst. Har man dessutom barn som är likadana skulle jag säga att det är ett måste i pysselförrådet. Här fanns det färg kvar från förra sommarens flaggbestyr bland annat, bara att ta fram och börja spraya.


Sådärja! Syrenen blev en lämplig pinn-tork.

En skål med paljetter, pärlor, lite tygremsor och allsköns annat glitter senare och sen var vi igång.Vi gjorde varsin ståtlig totem-pinne i guldigaste guld som nu står och hälsar vänner och bekanta välkomna vid grinden.


I rabatten vid uteplatsen kryper numera dessa filurer omkring. Jag som är rädd för ormar, men de här verkar rätt beskedliga. Men så var det ju det här med trollen som flyttat in i lekstugan. Hur ska vi nu bära oss åt för att få dem att hålla sig därinne och inte springa runt och skrämmas eller trolla till det överallt. Storasyster visste, och så skred vi till verket i vår anti-troll-kampanj.

Först behöver man en magisk trollsten, och den ska ligga ungefär en meter från troll-hålan.


Och så en ordentlig troll-skrämma vid dörren till lekstugan. Sådär, nu ska de väl hålla sig på sin plats, troll-skrällena!

Ännu en härlig trädgårdsdag har vi haft idag och det är så kul att pyssla loss riktigt ordentligt med barnen. Nu är det hög tid att sätta igång med maten så att man med gott samvete kan få hänga i soffan och glo på Trädgårdstoppen sen. Ha en skön kväll!


7 kommentarer:

 1. Vad ni pysslar! Ser supermysigt ut!

  kram louise

  SvaraRadera
 2. Låter som en helskön dag! Det är ju så roligt med barns fantasi :-)
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 3. Underbara pyssel ni har fått till. Det där med trollen i er trädgård låter ju lite ruskigt men nu verkar det som om ni kan hålla dem i schack... fast det är nog snälla troll, trädgårdstroll, och de är ju inte så farliga som riktiga skogstroll. Eller bergatroll (Obs! den läskigaste sorten)

  Kram

  SvaraRadera
 4. vilken underbar utepysseldag. fler sådana till trädgårdsfolket!
  kram kram åsa

  SvaraRadera
 5. Vad kul ni haft! Och jättefina pyssel :-)

  SvaraRadera
 6. "farmor" skulle kanske behöva en pinnbok men kanske för tidigt ännu...Fia är ju bara mån. /M

  SvaraRadera
 7. Hoppas trollen håller sig på plats nu! Jag tror vi kan låta några flytta in här ett litet tag så vi också kan pyssla trollskrämmor sedan!/Susanne

  SvaraRadera

Tack för att du vill lämna en kommentar, det uppskattas må du tro! /Hanna

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...