tisdag 16 april 2013

Komprimerad vår

Ja, det är vad vi har just nu enligt en trädgårdsexpert på Nyhetsmorgon i morse. Alltså att naturen nu ska hinna med allt som annars sker på tre månader på bara två. Och det märks verkligen, vilken kickstart det blev när värmen kom i helgen! Själv lyckades jag oturligt nog bli förkyld precis när det brakade lös på allvar och har fått hålla mig inne ett par dagar, men nu i eftermiddag var det så härligt att jag glömde snuvan och gick ut och njöt av alla små knoppar därute.
Eller små och små, förresten... Hybridkejsarolvonet står ju plötsligt i fullaste blom! Och jag som trodde att knopparna hade blivit frostskadade. De hade de inte, hurra!

 
På bara några dagar har den kaukasiska förgätmigejen slagit ut under plommonträdet. Finns det några sötare blommor?
 

 
Flocknävan är också på god väg.
 
 
Och rabarberna har börjat veckla ut sina blad. Här gäller det verkligen att hänga med i svängarna!
 
 
Jösses, där kommer ju jätteramsen också! Nu vill jag inte missa en enda dag i trädgården, så många underverk som sker där nu.
 

Här är ett av dem. Helt oväntat blommar plötsligt min taniga julros som jag sedan länge gett upp hoppet om. Varje år har den visat upp några taniga blad, något år blev det en brun liten knopp som bara vissnade ihop. Men nu... plötsligt händer det!
 
 
Och under över alla under: Kaninskrällena lät resten av mina alliumar vara, och nu har de kommit så här långt. Nu i eftermiddag kunde jag för första gången skymta blomknopparna där längst nere i bladrosetterna. Underbart!
 
 
Och i drivhuset vilar årets första frön i goaste hästgödslad jord. I det här vädret borde det bli rena rama turboeffekten, eller vad tror ni?
 
Ja, nu är det på riktigt, nu är det vår! Gräset grönskar, koltrasten är på plats på taknocken, Conversen är på, jorden är varm och händerna smutsiga. Hörni, vi klarade det!!! Och nu är det dags att tillämpa komprimerad njutning!
 
 
 
 
 
 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...