tisdag 23 april 2013

Ett boktips att bli glad av!


Idag vill jag tipsa om en härligt pysslig bok för alla som gillar pinnar, Pinnboken av Jo Schofield och Fiona Danks. En bok full av idéer om allt möjligt och omöjligt man kan göra av pinnar. Äventyrspinnar, magipinnar, skaparpinnar och vattenpinnar - alla finns de här!


Man får en mängd tips om allt från pinndjur, häxkvastar, trollslevar, drömfångare och pyntade pinnträd. Eller lekar som pinnspår, pinnkartor, solpinnar och skuggfigurer. Av musikpinnar kan man tillverka en egen djungelgitarr och av en magipinne kan det bli en stjärntrollstav. Och visst är pinnhästarna på bilden jättefina?
Till trädgården kan man göra fina kransar av pinnar, eller en grenklyke-väv, eller en cool lykta av pinnar och rispapper. Därtill får man lära sig hur man kan göra upp eld med pinnar, hur ett solur fungerar och hur man kan navigera med en pinne som kompass. Tänk vad en enkel liten pinne kan vara bra till mycket!

Behövs verkligen den här boken? undrar säkert en och annan förnumstig och humorbefriad typ. Har ungarna ingen fantasi själva nu för tiden? Det tycker jag är en trist inställning i så fall, för om det är något den här lilla boken gör så är det att få fart på fantasin, idérikedomen och ens eget hitte-på. Det här är en bok för både barn, vuxna och pedagoger och jag blir riktigt glad av den. För att inte tala om hur sugen jag blir på att gå ut och leta pinnar och sätta igång och pyssla. Pysseltipsen är dessutom smart indelad i olika svårighetsgrader så att alla kan hitta nåt som passar, liten som stor, gammal som ung. Ja, hemma hos oss blir det pinn-kalas i helgen som kommer, det är ett som är säkert!

7 kommentarer:

 1. Vi bor mitt i skogen och har hur många pinnar som helst. Låter oss gärna inspireras av en bra bok. Tack för tipset!
  I morgon ska jag på bokjakt.
  Ulrika

  SvaraRadera
 2. En stjärntrollstav känns som ett måste! Tänk så mycket fint man kan trolla fram till trädgården. För trolla kan man väl bara man har en trollstav?! Hur svårt kan det va liksom...

  Tack för trevligt tips!
  Kram Tamara

  SvaraRadera
 3. Den låter som en riktigt bra bok. Pinna på!
  Kram

  SvaraRadera
 4. Så artig, det så ut som ei god bok. Ongene bare elsker pinner, ja og jeg liker drivved.
  God helg til deg.
  Hilsen Tove Kristin

  SvaraRadera
 5. Hej Hanna,
  Bra tips. Ser att rek. ålder är ca 6-9 år. Vad är din "känsla", kan en påhittig 4-åring som plockat pinnar sen hon lärde sig att gå hänga med på de enklare "konstruktionerna"?
  Mvh, Per N

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Per! Det tror jag absolut att hon kan! Har pinn-pysslat för fullt här i helgen och Tage hängde med utan problem. Han blir fyra om en månad. Lycka till! :)

   Radera
  2. Tack för svaret Hanna!
   Det blir en bra fyraårspresent till brorsdottern Signe när hon kommer till Skåne under "semestern" från förskolan i Sthlm :-)
   //Per

   Radera

Tack för att du vill lämna en kommentar, det uppskattas må du tro! /Hanna

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...