måndag 29 april 2013

Den optimala platsen för potatis?

Jag drömmer om att ha ett potatisland i trädgården, men hur jag än funderar hittar jag ingen bra plats för det. Vi har provat att odla i en pallkrage, men där får det bara plats några ynka sättpotatisar. Jag vill hitta en annan lösning, något kreativt och gärna snyggt sätt att få till en potatisodling utan att gräva upp mer av gräsmattan. Barnen går inte med på det i dessa tider av bollspel och annat, så otåliga mamman får allt låta bli att börja gräva bort gräs några år till...  På Pinterest hittade jag i alla fall en hel del fina idéer (alla bilder är lånade därifrån).I stiliga torn av pilmatta.


I en trave gamla bildäck.I ett torn av halm och hönsnät.


I vackra gamla jutesäckar.


Eller i särskilda odlingssäckar. 


Ja, detta grubblar jag på denna måndag. De där odlingssäckarna verkar ju inte så dumma, dem kan man flytta runt som man vill. Men inte så snygga kanske om man måste se dem vareviga dag. Alternativt gräver jag ner mina bärbuskar i marken och låter potatisen få bo i deras pallkragar istället. Men då har vi det där med växelbruk, och så hamnar de så långt ifrån resten av köksträdgården, dit slangen inte når lika lätt. Hmm... 

Men det är rätt angenäma problem man har ändå så här års, eller hur? Hör ni andra förresten? Dela gärna med er av era potatistips!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...