torsdag 4 april 2013

Dagen då irisarna slog ut


Igår när jag kom hem från jobbet lyste något blått vid grinden. Äntligen har mina små trädgårdsirisar slagit ut! Det är så kul när lökväxterna kommer upp och man får se dem på riktigt för första gången. Irisarna motsvarar verkligen mina förväntningar, med sin intensivt blåa färg och grågröna blad.

Idag var de redan många flera och jag är så nöjd med att jag satte dem så att man ser dem direkt man kliver in i vår trädgård. Maggan, om du läser detta - tack för tipset och tack för att du beställde dessa små sötnosar åt mig!


En annan nykomling här är ju glanskörsbärsträdet som vi planterade förra sommaren. Jag längtar verkligen efter att se det grönska, för att inte tala om hur spännande det ska bli att se det blomma! Det lär väl dröja ett tag, men under tiden fortsätter jag att titta på den vackra sidenmjuka stammen. Är så glad för mitt lilla träd!

 Våren är onekligen kraftigt försenad, men nu är den här och i sandlådan bakas årets första tårtor.


Och solen skiner på smygstigen Tänk att det redan har gått ett helt år sedan vi lade den. 26 mars 2012 blev den klar, och då var det minsann full vår härnere. I år biter vintern sig fast och morgnarna är fortfarande isande kalla trots soliga dagar. Men nu hoppas jag att denna vecka ska bli den sista på mycket länge som tjocka yllevantar och mössa behöver vara på. Tio grader och frostfria nätter säger prognoserna för nästa vecka. Vågar man hoppas på det?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...