fredag 26 april 2013

Blooming Friday: Äntligen!

Säsongens sista blommiga fredagstema är äntligen, och det finns verkligen många äntligen i mitt liv just nu. Äntligen fredag, och äntligen hittade jag mörkbladig klöver! Det är så många av mina bloggvänner som skrivit om denna snygga lilla växt, och nu har jag två egna plantor. Tack Anna med flera för tipset!Och äntligen, äntligen har jag ju mitt växthus! Det blev så bra och faktum är att det är som gjort för just den där hörnan. Eller hur?


Äntligen kan jag flytta ut mina frösådder dit. Här är det den ståtliga mörkröda purpursolrosen 'Moulin Rouge' som redan är på god väg mot sommaren.

Äntligen föll det första riktiga vårregnet och jag somnade lyckligt till det mjuka smattret av droppar mot fönsterrutan igår kväll. Jag älskar verkligen regn och jag har saknat det där ljudet hela långa vintern. Och som en härlig följd av det - i morse doftade det verkligen vår, fuktig jord och späda blad, för första gången i år. Då äntligen fylls trädgården av alla de där underbara ljusgröna nyanserna som jag blir så glad av. Allt är nytt och fräscht och börjar om, och det är också en bra tid att tänka nya fräscha tankar om framtiden. Äntligen!
Äntligen blev det också dags för turen till min favoritblomsteraffär för att handla veckans helgbukett. Nu står den på bordet, fredagsmiddagen är på gång och Håkan Hellström sjunger Äntligen på väg, med de här sköna textraderna (som förvisso är Ted Gärdestads, men som enligt mig är ännu bättre på göteborgska!):

Träden står i blom
Marken täcks av jungfrudom
Och nu hänger det på varje kvist
En solskensoptimist

Till sist: Ett stort grattis till Åsa, vars fina blogg Trädgården på Höjden fyller två år idag. Tack för all inspiration du sprider och alla vackra ord och bilder! Och tack Hélena för alla dina härliga teman, till sommaren kör vi igen!

Ha nu en härlig helg alla!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...